Cumhurbaskani Erdogan Konya'ya Geliyor

Cumhurbaskani Erdogan Konya'ya Geliyor

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumartesi günü açilisi yapilacak olan Konya-Karaman Hizli Tren Hatti için Konya’ya gelecek. Baskan Erdogan, buradan hizli tren ile Karaman’a geçecek ve hattin açilisini gerçeklestirecek.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Konya’ya geliyor. 8 Ocak’ta ilk seferini yapacak Konya-Karaman Hizli Tren Hatti’nin açilis törenine katilacak olan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ilk duragi Konya olacak. Baskan Erdogan, buradan hizli tren ile saat 13.15’te Karaman’a hareket edecek. Hizli tren projesinin hayata geçmesiyle birlikte Konya-Karaman arasi 1 saat 15 dakikadan 35 dakikaya düsecek ve Marmara, Iç Anadolu ile Akdeniz bölgeleri arasinda hizli tren baglantisi kurulmus olacak. 102 kilometrelik Konya-Karaman hizli tren hatti güzergâhinda 21 araç alt geçidi, 20 araç üst geçidi ve 15 yaya alt geçidi bulunuyor.

BASKAN ANGI’DAN TESEKKÜR

AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, 8 Ocak Cumartesi günü hizmete baslayacak Konya-Karaman Hizli Tren Hatti’nin hayirli olmasini diledi. Baskan Angi, “Cumhurbaskanimiz ve Genel Baskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in tesrifleri ile Konya-Karaman Hizli Tren Hattimizin açilisini gerçeklestirecegiz. Cumhurbaskanimizi bir kez daha sehrimizde agirlamanin sevincini yasiyoruz. 8 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’da Selçuklu Tren Gari’ndaki karsilama törenine tüm hemsehrilerimizi bekliyoruz. Cumhurbaskanimiz ile birlikte buradan hizli trenle Karaman’a gidecegiz ve binlerce vatandasimizin katilimi ile hattimizin açilisimizi yapacagiz. Bu vesileyle Konya-Karaman Hizli Tren Hatti’nin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a sükranlarimi arz ediyorum” dedi.



‘PEK ÇOK ESERE IMZA ATTIK’

Türkiye’nin 19 yillik AK Parti iktidarinda büyük bir degisim ve dönüsüm yasadigina deginen Baskan Angi, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde 2001 yilinda kurulan ve hemen bir yil sonra gerçeklesen 2002 genel seçimlerinde tek basina iktidar olmayi basaran partimiz ile Türkiye’de yeni bir dönem basladi.

19 yil içerisinde yapilamaz denilen pek çok eseri hayata geçirdik. Bölünmüs yollardan demir yollarina, baraj ve tünellerden hava limanlarina, hastanelere kadar pek çok önemli eseri halkimizin hizmetine sunduk. Hükümetimizin son eseri Konya-Karaman Hizli Tren Hatti da bunlardan bir tanesi. Yük ve yolcu tasimaciliginda limana ve sinir ötesine devam edecek olan bu önemli hattin ilk etabi hizmete açiliyor. Hattimizin Konya’miza, Karaman’imiza, ülkemize ve milletimize hayirli ugurlu olmasini diliyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile