Cumhurbaskani Erdogan, Mersin'de Toplu Açilis Töreninde Konustu Açiklamasi (3)

'Siyaseti yalanla, iftirayla, çarpitmayla ülke gündemini bulandirmak, insanlari kandirmaya çalismak sananlar, eserin, hizmetin, yatirimin kiymetini bilmezler' 'Vesayetin koltuk degnekçiliginden darbecilerin yoldasligina, teröristlerin destekçiliginden emperyalistlerin figüranligina ne ararsaniz bunlarda, bay Kemal'de var. Tek olmayan yerli durustur, milli durustur, eser ve hizmet siyasetidir' 'Cumhur Ittifaki olarak nasil Türkiye'yi darbecilerden temizlediysek, terör örgütlerinin kusatmasindan çikarttiysak, bölgesel bir güç haline getirdiysek, küresel sistemde söz sahibi yaptiysak insallah bundan sonra çok daha fazlasini milletimize kazandiracagiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Siyaseti yalanla, iftirayla, çarpitmayla ülke gündemini bulandirmak, insanlari kandirmaya çalismak sananlar, eserin, hizmetin, yatirimin kiymetini bilmezler." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen toplu açilis töreninde yaptigi konusmada, yapimi devam eden Çukurova Bölgesel Havalimani baglanti, Tarsus-Çamliyayla, Silifke-Mut ayrimi, Gülnar-Aydincik, Tarsus Turizm Merkezi ve Anamur-Kazanci-Ermenek yollarini seneye tamamlayacaklarini söyledi.

Akdeniz sahil yolunun kalan kesimlerini, Silifke-Mut, Gülnar-Mut, Erdemli-Güzeloluk-Ayranci yollarini ve İçel-Tarsus otoyol ayrimi ile İçel Organize Sanayi Bölge Otoyol Baglanti Kavsagini ise 2023'te hizmete alacaklarini bildiren Erdogan, "Adana-İçel demir yolunu yeniledik, seyahat süresinin eskiye göre yari yariya indirdik. İçel, Adana, Osmaniye, Gaziantep hizli tren hattinda çalismalarimiz etap etap sürüyor. Çukurova Bölgesel Havalimanimizin insaati ilerliyor. İçel'e 2 yat limani, Anamur'a bir iskele kazandirdik. Erdemli balikçi barinaginin yapimi devam ediyor. İçel'e 8 baraj ve 11 gölet insa ettik. 13 baraj ve 8 gölet daha insa ediyoruz." bilgisini paylasti.

Erdogan, Tarsuslularin hasretle bekledigi sulama, içme suyu ve enerji maksatli olarak Pamuklu Baraji'nin insasinda sona yaklasildigina isaret ederek, İçel'de 135 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtiklarini, yapimi devam eden tesislerle 243 bin dekar araziyi daha sulamaya açacaklarini bildirdi.

İçel sehir merkezi ve Tarsus ilçesinin içme suyu ihtiyacini insa ettikleri isale hatti vasitasiyla karsiladiklarini aktaran Erdogan, sunlari kaydetti:

"İçelli çiftçilerimize toplam 2,5 milyar liralik tarimsal destek verdik. Sanayide son 19 yilda İçel'e yeni 3 organize sanayi bölgesi, bir endüstri bölgesi, 2 teknopark, 11 arastirma gelistirme merkezi ve bir tasarim merkezi kurduk. Enerjide Yenisehir, Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Tarsus ilçelerimize dogal gaz geldi. Iste biz buyuz. Modern dünya neyi yasiyorsa, neden istifade ediyorsa benim İçelli kardesim de ondan istifade edecek. Yakinda Mut'a, seneye Erdemli ve Silifke'ye ve 2023 yilinda Anamur, Aydincik, Bozyazi ve Gülnar'a da dogal gaz arzi saglamayi planladigimiz müjdesini sizlerle paylasmak istiyorum. Insallah önümüzdeki dönemde her alanda İçel'e daha büyük yatirimlar yapmak, daha büyük projeler kazandirmak için çalismaya devam edecegiz."

- "Ülkeye eser ve hizmet kazandirma serefine nail olduk"

Ülkeye ve millete eser ve hizmet kazandirmanin nasip isi oldugunu ve kendilerinin bu serefe nail olduklarini dile getiren Erdogan, söyle devam etti:

"Yillarca bu ülkede siyaset yapip, siyasi parti faaliyeti yürütüp, hatta zaman zaman iktidara bile gelip de çaktigi tek çivi, yaptigi tek hayirli hizmeti olmayanlar var. Siyaseti yalanla, iftirayla, çarpitmayla ülke gündemini bulandirmak, insanlari kandirmaya çalismak sananlar, eserin, hizmetin, yatirimin kiymetini bilmezler. Milletin derdi ile dertlenmeyenler hiçbir yaraya merhem olamazlar, hiçbir beklentiye cevap veremezler. Yönetime geldikleri yerlerde sadece hayal kirikligina yol açarlar. Sadece kaynak israfina, vakit kaybina sebep olurlar."

Vatandaslarin, karsisina gelenleri agizlarindan çikan laflarla degil, yaptiklari, ortaya koyduklari eserleri, gerçeklestirdikleri icraatlariyla ölçüp biçmesini isteyen Erdogan, sunlari söyledi:

"Bu ülkeye daha fazla demokrasi getirecegini söyleyenlerin geçmiste millete nasil zulüm ettiklerini, insanlari inançlarindan, fikirlerinden, hatta kiyafetlerinden dolayi nasil ötekilestirdiklerini hatirlayin. Kendilerinin ülkeyi daha iyi kalkindiracaklarini söyleyenlerin geçmiste yapilan her ise, her yatirima, her hizmete nasil köstek olduklarini hatirlayin. Ondan sonra da bir bakin, kafa ayni kafa mi? Evet, ayni kafa. Öyleyse ayni kafadan farkli neticeler çikartmasini beklemek akil kari bir is degildir. Siyaset adina 'dügün evinin tefçisi, ölü evinin yasçisi' gibi davrananlarin millet olarak da sevinçlerimize ortak oldugunu, hüzünlerini paylastigini görmedik.

Akdeniz'de petrol ve dogal gaz arariz, Rumlarin agziyla karsi çikarlar. Karadeniz'de dogal gaz buluruz, kendi akillarinca dalga konusu yaparak elde edilen basariyi itibarsiz hale getirmeye çalisirlar. Sinir ötesine harekat yapariz, teröristlerin ve zalim rejimlerin safinda yer alirlar. Ülkemize yönelik haksiz, hukuksuz, adaletsiz nice saldiri olur ya kulaklarinin üstüne yatarlar ya onlar da ayni koroya katilirlar."

Erdogan, bu zihniyetin, Türkiye'nin aleyhindeki her kampanyanin içerideki borazanligina soyundugunu, yerli ve milli her adima karsi çikarak gerçek yüzünü de ortaya koydugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Ülkemiz maruz kaldigi saldirilara karsi dimdik ayakta kalmayi, bununla yetinmeyip siyasi, ekonomik, askeri olarak sinirlari ötesinde genis bir etki alani olusturmayi bunlara ragmen basarmistir. Vesayetin koltuk degnekçiliginden darbecilerin yoldasligina, teröristlerin destekçiliginden emperyalistlerin figüranligina ne ararsaniz bunlarda, bay Kemal'de var. Tek olmayan yerli durustur, milli durustur, eser ve hizmet siyasetidir. Cumhur Ittifaki olarak nasil Türkiye'yi darbecilerden temizlediysek, terör örgütlerinin kusatmasindan çikarttiysak, bölgesel bir güç haline getirdiysek, küresel sistemde söz sahibi yaptiysak insallah bundan sonra çok daha fazlasini milletimize kazandiracagiz. Yeter ki birligimize, beraberligimize, kardesligimize siki sikiya sahip çikalim."

(Bitti)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile