Cumhurbaskani Erdogan, Romanya Basbakani  Ciolacu'yu Resmi Törenle Karsiladi

Cumhurbaskani Erdogan, Romanya Basbakani Ciolacu'yu Resmi Törenle Karsiladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Romanya Basbakani Marcel Ciolacu’yu resmi törenle karsiladi.

Konuk Romanya Basbakani Marcel Ciolacu’n içinde bulundugu makam aracini Cumhurbaskanligi Külliyesi’nin önündeki caddede karsilayan süvariler, Ciolacu’ya protokol kapisina kadar eslik etti.

Cumhurbaskani Erdogan, Ciolacu’yu Cumhurbaskanligi Külliyesi’nin ana giris kapisinda karsiladi.

Cumhurbaskani Erdogan ve Ciolacu’n tören alanindaki yerlerini almalarinin ardindan, 21 pare top atisi esliginde iki ülkenin milli marslari çalindi. Ciolacu, Muhafiz Alayi Tören Kitasi’ni ’Merhaba Asker’ diyerek selamladi.

Törende, tarihte kurulan 16 Türk Devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldi.

Heyetlerini birbirine takdim eden Erdogan ve Ciolacu, merdivenlerde Türkiye ve Romanya bayraklari önünde gazetecilere poz verdi.

Bas basa görüsmeye geçen Erdogan ve Ciolacu, ikili ve heyetler arasi gerçeklestirecekleri görüsmelerin ardindan ortak basin toplantisina katilacak.

Törende, Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Disisleri Bakani Hakan Fidan, Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, Milli Savunma Bakani Yasar Güler, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Saglik Bakani Fahrettin Koca, Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Cumhurbaskanligi Idari Isler Baskani Metin Kiratli, Savunma Sanayii Baskani Haluk Görgün, Cumhurbaskani Güvenlik ve Dis Politika Basdanismani Akif Çagatay Kiliç ile Ankara Valisi Vasip Sahin de yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile