Cumhurbaskani Erdogan, Rusya Devlet Baskani Putin Ile Telefonda Görüstü

Cumhurbaskani Erdogan, Rusya Devlet Baskani Putin Ile Telefonda Görüstü

Görüsmede, TürkiyeRusya iliskilerini gelistirecek adimlar ve Afganistan'daki gelismeler basta olmak üzere bölgesel konular ele alindi Iki lider görüsmede, geçen hafta Kahramanmaras'ta yangina müdahale ederken düsen Rus uçaginda hayatini kaybeden Türk ve Rus mürettebat için karsilikli olarak bassagligi diledi Cumhurbaskani Erdogan, Kabil Havaalaninin güvenligi ve isletilmesi sorumlulugunu, uygun sartlarin olusmasi halinde gelecekte de devam ettirebileceklerini; Türkiye'nin sürdürecegi bu sorumlulugun, basta uluslararasi kamuoyu ve Afgan halki olmak üzere tüm taraflarin endiselerinin giderilmesine katki sunacagini dile getirdi Erdogan, Afganistan'da kurulacak yeni hükümetin de Afgan halkinin çesitliligini yansitacak sekilde kapsayici ve temsil edici olmasi gerektigini söyledi Cumhurbaskani Erdogan ve Rusya Devlet Baskani Putin, Afganistan'da önümüzdeki dönemde kurulacak hükümetle gelistirilecek iliski hususunda da esgüdüm içinde olma noktasinda mutabik kaldi.

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre görüsmede, Türkiye-Rusya iliskilerini gelistirecek adimlar ve Afganistan'daki gelismeler basta olmak üzere bölgesel konular ele alindi.

Cumhurbaskani Erdogan ve Rusya Devlet Baskani Putin, görüsmede, geçen hafta Kahramanmaras'ta yangina müdahale ederken düsen Rus uçaginda hayatini kaybeden Türk ve Rus mürettebat için karsilikli olarak bassagligi diledi.

Türkiye ve Rusya'nin enerji sektöründeki is birligine büyük önem verdigini belirten Cumhurbaskani Erdogan, bu alandaki is birliginin nisanelerinden olan TürkAkim'dan gaz akisinin artirilmasini beklediklerini ifade etti.

Afganistan'daki gelismelere de deginen Cumhurbaskani Erdogan, Kabil Havaalani'nin güvenligi ve isletilmesi sorumlulugunu, uygun sartlarin olusmasi halinde gelecekte de devam ettirebileceklerini; Türkiye'nin sürdürecegi bu sorumlulugun, basta uluslararasi kamuoyu ve Afgan halki olmak üzere tüm taraflarin endiselerinin giderilmesine katki sunacagini dile getirdi.

Cumhurbaskani Erdogan, Afganistan'da yumusak bir geçis olmasini temenni ettiklerini belirterek, Taliban'in geçmisteki hatalarini tekrarlamamasinin, tüm etnik gruplara yönelik kucaklayici bir anlayisla hareket etmesinin ve verdigi sözleri hayata geçirmesinin önemli oldugunu vurguladi.

Cumhurbaskani Erdogan, Afganistan'da kurulacak yeni hükümetin de Afgan halkinin çesitliligini yansitacak sekilde kapsayici ve temsil edici olmasi gerektigini söyledi.

Kabil'de Taliban ve Cumhuriyet liderleri arasinda baris ve güvenlik konularinda görüsmelerin baslamasinin ümit verici oldugunu ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, bu süreçte Taliban'la diyalog kanallarinin açik tutulmasi, kati kosullara dayali yaklasim yerine kademeli bir angajman izlenmesi gerektigini kaydetti.

Cumhurbaskani Erdogan, Taliban'in verdigi ilimli mesajlari simdilik müspet karsiladiklarini ancak Taliban'in sözlerinin degil eylemlerinin önümüzdeki sürecin sekillenmesini saglayacagini belirtti.

Cumhurbaskani Erdogan ve Rusya Devlet Baskani Putin, Afganistan'da önümüzdeki dönemde kurulacak hükümetle gelistirilecek iliski hususunda da esgüdüm içinde olma noktasinda mutabik kaldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile