Cumhurbaskani Erdogan, TEKNOFEST'te Konustu Açiklamasi (2)

'Önümüzdeki yildan itibaren TEKNOFEST'i uluslararasi bir marka haline getirecek, can Azerbaycan'dan baslayarak dost ve müttefik ülkelerde de düzenleyecegiz' 'Atak helikopterlerini yaptik ve onunla beraber terörün ülkemizde ve ülke disinda belini kirdik. Bugün Türk yapimi olan bu teknolojilerin semalarimizda çikardigi ses hepinizin içini isitiyor, gögsünü kabartiyor' '5 yil önceki hain darbe girisiminde havalanan uçaklar ülkemizi yikmak, birligimizi bozmak, sözüm ona bizi korkutmak için bu alanin üstünde uçuyorlardi. Hamdolsun bugün ayni alanda kendi ürettigimiz insanli ve insansiz hava araçlarimiz Türkiye'nin gücünü göstermek için uçuyor' '2021 TEKNOFEST'e geldigimizde teknoloji yarismalarinin sayisi 35'e çikarken bu yarismalara basvuran sayisi on kat artarak 200 bini buldu. Yine 2018'de yarismacilarimiza 2 milyon liralik ödül, 2 milyon liralik da maddi destek saglanirken, bu yil bu rakami 12 milyon lira seviyesine çikardik'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Önümüzdeki yildan itibaren TEKNOFEST'i uluslararasi bir marka haline getirecek, can Azerbaycan'dan baslayarak dost ve müttefik ülkelerde de düzenleyecegiz." dedi.

Erdogan, Atatürk Havalimani'nda düzenlenen Havacilik Uzay ve Teknoloji Festivali 2021'i (TEKNOFEST) ziyaretinde yaptigi konusmada, burada dünyanin seyrini degistirecek uzay yolcularini, bilim insanlarini, mucitleri, pilotlari, mühendisleri, fizikçileri gördügünü söyledi.

Yine ülkeyi güvenle, huzurla teslim edecekleri pirlanta gibi bir gençlik gördügünü vurgulayan Erdogan, "Daha önemlisi gençlerimizin yasadigi tutkuyu paylasan mühendis, arastirmaci, girisimci agabey ve ablalari görüyorum. Türkiye Cumhurbaskani olarak hem siz gençlerimizle hem de sizleri en güzel sekilde yetistiren anne babalarimizla gurur duyuyorum. Rabb'ime sahsima sizler gibi gençlerle yol yürümeyi nasip ettigi için sonsuz hamdolsun diyorum." diye konustu.

Erdogan, TEKNOFEST'in rekorlarin ve rekortmenlerin, yorulmak nedir bilmeyenlerin, kendine sinir çizdirmeyenlerin festivali oldugunu kaydetti.

Burada 7'den 70'e tüm katilimcilarin, özellikle kendilerine hitap eden essiz bir teknoloji ziyafeti oldugunu belirterek, söyle devam etti:

"Türk Yildizlari, SOLOTÜRK, Aksungur, Atak helikopterleri, parasüt timleri, Hürkus, Gökbey, Bayraktar TB2 gibi göz bebeklerimiz Istanbul semalarinda görsel bir sölen sunuyor. Tabii bu sene gökyüzündeki bu bekçilerimize yeni bir üye daha katildi. Ülkemizin tüm dünyada medariiftihari olan AKINCI bu sene gökyüzü sölenimizin yeni yildizi olarak boy gösterdi. Ayrica bir diger atilimimiz olan Türkiye'nin otomobili TOGG yine ilk defa ziyaretçilerin huzuruna çikmis oldu."

Cumhurbaskani Erdogan'in, "Nasil yapilan sovlari begendiniz mi?", "Türkiye'nin ürettigi helikopterlerle, uçaklarla, insansiz hava araçlariyla, otomobille gurur duydunuz mu?" sözlerine katilimcilar "Evet" yanitini verdi.

- "Atak helikopterlerini yaptik, terörün belini kirdik"

Artik zamanin yakin oldugunu, TOGG'un halkin istifadesine sunulacagini dile getiren Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Atak helikopterlerini yaptik ve onunla beraber terörün ülkemizde ve ülke disinda belini kirdik. Bugün Türk yapimi olan bu teknolojilerin semalarimizda çikardigi ses hepinizin içini isitiyor, gögsünü kabartiyor. Hatirlayin 5 yil önceki hain darbe girisiminde havalanan uçaklar ülkemizi yikmak, birligimizi bozmak, sözüm ona bizi korkutmak için bu alanin üstünde uçuyorlardi. Hamdolsun bugün ayni alanda kendi ürettigimiz insanli ve insansiz hava araçlarimiz Türkiye'nin gücünü göstermek için uçuyor. Bazilarimiz maalesef bu uçaklarin çikardigi sesleri aciyla, teessürle hatirliyor olabilir. Ancak, bizim evlatlarimiz bu sesleri festivalle, coskuyla, büyük bir gururla hatirlayacaklardir. Insallah bu ve benzeri organizasyonlarin sayisini artiracak Türk gençligini yeni dünyanin en yetkin nesli haline getirecegiz. Hamdolsun gerek gençlerimizin ilgisi ve milletimizin teveccühü gerekse rakamlar bu hedefe kesinlikle rahatlikla ulasabilecegimizi gösteriyor."

Cumhurbaskani Erdogan, 2018'de TEKNOFEST yolculugu basladiginda 14 teknoloji yarismasi ve 20 bin basvuru oldugunu hatirlatarak, su bilgileri verdi:

"2021 TEKNOFEST'e geldigimizde ise teknoloji yarismalarinin sayisi 35'e çikarken, bu yarismalara basvuran sayisi on kat artarak 200 bini buldu. Yine 2018'de yarismacilarimiza 2 milyon liralik ödül, 2 milyon liralik da maddi destek saglanirken bu yil bu rakami 12 milyon lira seviyesine çikardik. Ayrica özel sektörümüz de sag olsunlar Ar-Ge ve inovasyon deyince katkilarini hiçbir zaman esirgemiyor. TEKNOFEST'in ilk sene 28 olan paydas sayisi, bu yil 74'e çikmak suretiyle festivalin nüfuz ettigi alani daha da genisletti. Tabii paydaslarin ve desteklerin sayisi arttikça gençlerimize daha çesitli alanlarda daha fazla yarisma sunabilme imkani buluyoruz. Gençlerimizin sadece savunma sanayi alanindaki islere degil, dünyanin en ileri en yeni teknolojilerine de hazirliyoruz."

- "TEKNOFEST simdiden dünyada kendinden söz ettirmeyi basardi"

Uçan araba tasarimindan iletisim teknolojilerine, saglikta yapay zekadan sanayide dijital teknolojilere, biyoteknoloji ve inovasyondan tarim, turizm, çevre ve enerjiye kadar birçok sivil alanda yarismalar düzenlendigini vurgulayan Erdogan, TEKNOFEST'in çok genç bir organizasyon olmasina ragmen simdiden bölgede ve dünyada kendinden söz ettirmeyi basardigini ifade etti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 88 ülkeden yüzlerce ögrencinin, girisimcinin bu organizasyona katiliminin aslinda sahip olunan küresel potansiyelin de ispati oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Insansiz hava araçlarimizin dünya basininda mansetleri süsledigi gibi TEKNOFEST'te dünya medyasinin gündeminde bir numara olmalidir. Insallah önümüzdeki yildan itibaren TEKNOFEST'i uluslararasi bir marka haline getirecek, can Azerbaycan'dan baslayarak dost ve müttefik ülkelerde de düzenleyecegiz. TEKONFEST'i öyle önemli, öyle etkili, öyle küresel bir marka haline getirelim ki dünyanin gençleri bu prestijli festivale katilmak için can atsin. Sizlerin gayretleri, sizlerin destekleriyle insallah bunu da basaracagimiza inaniyorum."

(Sürecek)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile