Cumhurbaşkanı Gül, Mısır Harp Akademisi'nin Mezuniyet Törenine Katıldı

Temaslarda bulunmak üzere dün akşam Mısır'ın başkenti Kahire'ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır Harp Akademisi'nin 104'üncü mezuniyet törenine onur konuğu olarak katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, tören alanına Mısır Başbakanı Ahmed Nazif ile birlikte geldi. Mısır Ulusal Marşı ve askeri bando tarafından çalınan İstiklal Marşı ile başlayan törende, askeri teknoloji ve Mısır ordusunun teçhizatının tanıtımı yapıldı. Akrobatik hareketlerinin yapıldığı mezuniyet töreninde, paraşüt, motosiklet, helikopter ve tanklarla da çeşitli gösteriler düzenlendi. Tören bitiminde dereceye giren öğrencilere madalya veren Gül, Arap ülkeleri dışında davet edilen ilk yabancı devlet adamı olarak
törende hazır bulundu. Daha sonra Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve üst düzey askeri yetkililerle öğle yemeğinde bir araya gelen Gül, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek'le başbaşa görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanları, bölgesel konuların yanı sıra Ortadoğu sorunu ve bölgede yaşanan son gelişmeleri de ele aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 2 günlük Mısır ziyaretinin ardından bugün yurda dönmesi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile