Cumhurbaşkanı Gül'ün Mardin Ziyareti

İnceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Çocuk Müzesi'ni gezdi.

İnceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mardin Valiliği'ndeki öğle yemeğinin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Çocuk Müzesi'ni ve müzede açılan resim sergisini gezdi. Buradaki çocukların hepsiyle yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na çıkarak kahvehanede oturan vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların ikram ettiği 'Mırra'yı (Acı kahve) içen Gül ardından Kasımiye Medresesi'ne geçti. Tarihi mekanda incelemelerde bulunarak hatıra
fotoğrafı çektiren Gül, son olarak medrese avlusuna Derik'ten getirilen ve 200 yıllık olduğu bildirilen zeytin ağacını dikti. Abdullah Gül ve beraberindekiler kent içi gezinin ardından Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ne hareket etti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) üniversitenin yeni akademik yılı açılış ve bazı temel atma törenlerine katılacak. Burada İstiklal Marşı'nın okunması ve 'Mardin 2010' tanıtım filmin izlenmesiyle başlayacak törende ilk olarak Artuklu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binası ile rektörlük binasını yaptıracak olan GENPA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Abidin Erdem bir konuşma yapacak. Erdem'in ardından Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.
Dr. Serdar Bedii Omay, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan söz alacak. Törende son konuşmayı ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül, GENPA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem tarafından yaptırılacak olan fakülte ve rektörlük binalarının temelini atacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile