Cumhurbaşkanı Gül, Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı

İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılış

İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı. Daha önce farklı yerlerde Yunus Emre Kültür Merkezi açtıklarını belirten Gül, bunun Londra'ya ayrı bir hava katacağını söyledi. Kültür merkezine ayrı bir önem verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, son yıllarda Türkiye'nin yurtdışında TİKA ve Yunus Emre Kültür Merkezleri gibi önemli atılımlar gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Bu kurumların Türkiye'ye prestij kazandıracağına ve bu kurumlardan sadece Türklerin değil İngilizlerin de faydalanacağına inandığını söyleyen Gül, "Büyük devletler, sadece diğer ülkelerdeki diplomat ve büyükelçileriyle var olmazlar. Farklı alanlardaki faaliyetleriyle de kendini gösterir. Bu merkezde sadece Türkçe değil, Türk kültürü ve sanatı da öğretilecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'den sonra konuşan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Ali Fuat Bilkan ise yıl sonuna kadar Şam, Brüksel ve Tokyo'da da Yunus Emre Kültür Merkezleri açacaklarını söyledi. Açılışta British Council Direktörü Martin Davidson da hazır bulundu. Davidson, merkezin Londra için önemli olduğunu, Türk kültürünü yansıtmada büyük katkısı olacağını dile getirdi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrunnisa Gül'ün dün başörtüsü ile ilgili dile getirdiği görüşlerini desteklediğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile