Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi 'EYT Ile Ilgili Sorunu 1-2 Haftada Çözecegiz'

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi 'EYT Ile Ilgili Sorunu 1-2 Haftada Çözecegiz'

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, asgari ücrette 2022 Ocak ayina göre kiyaslandiginda yüzde 100 artis yaptiklarini dile getirerek, “Emeklilikte yasa takilanlar ile ilgili sorunu da söz verdigimiz gibi yil bitmeden 1-2 hafta içerisinde çözüme kavusturacagiz” dedi.



Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Ankara’nin Çubuk ilçesine geldi. Ziyaretinde Oktay’a AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah Isler, AK Parti Ankara Il Baskani Hakan Han Özcan ve Çubuk Belediye Baskani Baki Demirbas eslik etti. Önce ilçedeki Camii Kebir Camisi’nde cuma namazi kilan Oktay, namazin ardindan Yavuz Selim Mahallesi sakinlerinden Sati Aydin ve Eski Yavuz Selim Ilkögretim Okulu Müdürü Nurettin Korkmaz’in cenaze namazina katildi.

Ardindan AK Parti Ilçe Baskanligina geçen Oktay, burada partinin teskilat mensuplari ile sohbet etti. AK Parti Ilçe Baskanliginda Özcan ve Demirbas’tan bilgi aldi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, daha sonra esnaf ziyareti gerçeklestirdi. Firin, emlak, araç kiralama, çay evi, elektrikçi, mobilya üzerine faaliyet gösteren dükkanlara girerek Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in selamini iletti. Vatandaslarin öneri, görüs ve fikirlerini dinleyen Oktay, onlardan bir istekleri olup olmadigini sorarak, sorunlarini ve sikayetlerini not aldi. Vatandaslardan ve esnaftan siklikla duydugu Çubuk Metrosu sorunu ile ilgili olarak, “Ankara Büyüksehir Belediyesi görevi olan bu metroyu yapmazsa bize Ulastirma ve Altyapi Bakanligi olarak el atariz bu olaya” ifadelerini kullanan Oktay, bir çay ocaginda Çubuklularla sohbet etti. Oktay, esnaf ziyaretinden sonra AK Parti Çubuk Ilçe Baskanligi tarafindan düzenlenen ’Vatandas Bulusmasi’na katildi.



“Emeklilikte yasa takilanlar (EYT) ile ilgili sorunu da 1-2 hafta içerisinde çözecegiz.”

Oktay burada yaptigi konusmada, 20 yildir söyledikleri sözlerin arkasinda durduklarini belirterek, “Her gün bir baska sehirde, sayisiz yatirimi milletimize kazandiriyor muyuz? Kazandiriyoruz. Bir gün turizmde bir gün ihracatta cumhuriyet tarihinin rekorlarini kiriyoruz. Mega projelerle Ankara’miz dahil tüm sehirlerimizin üretimini dünyaya açtik. Asgari ücrete 6 ay önce yaptigimiz artistan sonra dün yüzde 55 gibi rekor bir artis daha yaptik. Artis orani 2022 yili ocak ayina göre kiyasladigimizda yüzde 100 artis yapmis olduk. Emeklilikte yasa takilanlar ile ilgili sorunu da söz verdigimiz gibi yil bitmeden 1-2 hafta içerisinde çözüme kavusturacagiz.” dedi.



“Türkiye’nin aleyhindeki kampanyalara malzeme verenlerden Ankara’ya bir hayir beklenir mi?”

“Millete hizmet adina çakilmis tek çivileri olmadigi halde içi bos reklam ajansi projeleriyle parlatilarak, pohpohlanarak, sisirilerek baskentliye sunulan balonlari en iyi siz biliyorsunuz” diyen Oktay, “Bunlar geçmis sicili de bugünkü durusu da belirsiz, parti içi hiziplerin dehlizlerinde kaybolmus muhalefetin vasifsiz yansimalaridir. Kendi ülkesini gidip yabancilara sikayet edenlerden, Türkiye’nin aleyhindeki kampanyalara malzeme verenlerden Ankara’ya da Türkiye’ye de bir hayir gelmez. Bunu Çubuklu da Ankarali da çok iyi bilmekte. Her firsatta teröre arka çikanlardan, teröristlerin diliyle bize saldiranlardan eser, hizmet beklenmez” diye konustu.



“(HDP ile) Gece gündüz beraber olan Altili Masa’ya yaziklar olsun”

HDP’nin Libya’da Libya ile imzalanan deniz yetki anlasmasina iliskin açiklamada bulundugunu hatirlatarak, “Bizi Akdeniz’e dahi çikarmak istemeyenler, ayagimizi dahi denize sokmamiza müsaade etmeyecek kadar ve olta atmamiza dahi bize oyun oynama pesinde olanlarin planlarini yirtip atip, kendilerine iade ettigimiz bir anlasmadir Libya ile yaptigimiz anlasma. Bu anlasmanin yanlis oldugunu ifade ediyorlar, ona isyan ediyorlar. Sasirmadik. Onlara -PKK’nin yandaslarina- sasirmayiz zaten de ama onlari masanin altinda ve üstünde gizleyerek saklayarak sanki milletin huzurunda da onlarla is birligi yapmiyormus gibi gözüküp, aslinda gece gündüz beraber olan Altili Masa’ya yaziklar olsun. Bunlar mi ülkenin çikarini düsünecek? Bunlar mi Türkiye’yi gelecege, ikinci yüzyila tasiyacak. Bunlar daha burnunun ucunu göremiyorlar” ifadelerini kullandi.

“(Altili Masa) Macron kadar bile olamiyorlar”

Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un geçtigimiz gün yaptigi bir röportajda kullandigi ifadeleri hedef alan Oktay, “Rusya-Ukrayna savasini sonlandirmak barisi saglamak üzere sadece Türkiye’nin masada olmasini hazmedemiyoruz, diyor. Bunu tersten okuyalim mi? Söyledigi su: Rusya ve Ukrayna arasinda bir savas var. Bu savas gerek bölge barisina gerek dünya barisina zarar veriyor. Enerji fiyatlarinin bu kadar artmasi, emtia fiyatlarinin bu kadar artmasinda asil sebeplerinden birincisi pandemiydi ikincisi Rusya-Ukrayna savasi. Bunun sonlandirilmasi ile ilgili masada sadece Türkiye’nin oldugunu söylüyor aslinda. Bunu bizimkiler -içeridekiler- bile görmüyor. Aslinda Fransa Cumhurbaskani sikayet ederken Türkiye’nin hakkini vermeye çalisiyor. Yine yaziklar olsun içeridekilere. Bu kadarini bile göremiyorlar. Macron kadar bile olamiyorlar” dedi.



“Erkekseniz buyurun, çikin, gösterin cumhurbaskani adayiniz kimse”

Oktay, konusmasina söyle devam etti: “Kim ne derse desin, biz Fransa bizim yaptiklarimizdan memnun olsun diye masada degiliz. Biz Fransa ya da AB ülkelerinden herhangi biri, Bati ya da baskasi bize göz kirpsin veya bize aferin desin diye herhangi bir yerde degiliz. Buna ihtiyacimiz yoktur. Türk milletinin, hiç kimsenin ‘aferin’ demesine veya herhangi bir seyden dolayi kimseden icazet almasina gerek yoktur. Onu icazet almasi gerekenler düsünsün. Washington’da, Paris’te, Londra’da dolasip da hamburger yiyip döneneler düsünsün. Biz degil. Ama sonrasinda da Almanya’ya gidip kendi içlerindeki hiziplesmeden dolayi da apar topar geri Türkiye’ye döndü. Sanki orada çok büyük bir is yapacakti. Zaten bir sey yapmayacakti da büyük ihtimal sevindi ‘bahane oldu’ diye. Baska bir sey yapmak istediler: Kendi içlerindeki hizipçi tavirlarini bize bulastirmak istediler. Bir belediye baskaninin hakaretten dolayi aldigi cezayi, sanki Cumhur Ittifaki ya da Cumhurbaskanimizla ilgiliymisçesine bir oyun sergilemek istediler. Ama balonlari aninda söndü. Milletimiz, bu oyunu da gördü. Ne Cumhurbaskanimiz ne de Cumhur Ittifaki, bu tür ucuz oyunlarin önünde arkasinda, saginda solunda olmaz. Ne yargi vesayetiyle ne de baska seylerle herhangi bir isi olmaz. Cumhurbaskanimiz yetkiyi milletten alir. Gücü milletinden alir. Yetkiyi alacagi yeri de yargi veya baska yerler olarak degerlendirmez. Sonucu sandiktan alir. Hodri meydan dedik. Erkekseniz buyurun çikin gösterin cumhurbaskani adayiniz kimse. Aylardir, yillardir, temcit pilavi gibi milletin önünde pisirip duruyorlar. Artik yenmez hale geldi, eksidi, koktu. Kendi aralarinda pilavi yemeye çalistilar, onu da beceremediler. Simdi evlat muhabbetine girismeye basladilar. Her neyse kendi içinizde halledin, bizi bulastirmayin.”

Oktay’in ziyareti Çubuklularla ve partililerle hatira fotografi çektirmesinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile