Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, AB Komsuluk Ve Genislemeden Sorumlu Komiseri Varhelyi Ile Görüstü

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, AB Komsuluk Ve Genislemeden Sorumlu Komiseri Varhelyi Ile Görüstü

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Avrupa Birligi (AB) Komsuluk ve Genislemeden Sorumlu Komiseri Oliver Varhelyi ve heyeti ile bir araya geldi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, AB Komsuluk ve Genislemeden Sorumlu Komiseri Varhelyi ve heyeti ile Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde bir araya geldi.

Yilmaz, görüsmeye iliskin sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Görüsmemiz kapsaminda, Temmuz ayindan itibaren AB dönem baskanligini üstlenecek olan Macaristan döneminde, iliskilerin somut sonuçlar üretecek bir biçimde ve pozitif gündem çerçevesinde ilerlemesine yönelik beklentimizi vurguladik. Ortak gelecek, ortak degerler ve ortak çikarlarimizin oldugu AB ile genisleme sürecinin parçasi olan aday ülke olarak, üyelik sürecini canlandirma ve karsilikli somut adimlar atarak ilerletme iradesine sahibiz. Bu kapsamda AB’nin diger aday ülkeler için gösterdigi açik ve kararli siyasi iradenin Türkiye için de esit kosullarda ve ayrimcilik olmaksizin göstermesi gerektigini bir kez daha dile getirdik. Bu anlamda AB ile Türkiye arasinda ticaretin artirilmasi, gümrük birliginin güncellenmesi, vize islemlerinin kolaylastirilmasi gibi öne çikan alanlarda harekete geçilmesi ve daha pozitif bir yaklasim olusturulmasinin önemini ifade ettik. Ikili iliskilerin yani sira bölgesel konulari da ele aldigimiz görüsme kapsaminda, Gazze için ivedi biçimde ateskesin saglanmasi ve insani yardimlarin kesintisiz biçimde Gazze’ye ulasmasi hususunu ve bu konuda AB basta olmak üzere uluslararasi kurumlardan daha yogun çaba bekledigimizi dile getirdik” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile