Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi '2026'Da Yeniden Tek Rakamli Enflasyon Rakamlarina Ulasacagiz'

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi '2026'Da Yeniden Tek Rakamli Enflasyon Rakamlarina Ulasacagiz'

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, “Orta vadeli programimizi hayata geçiriyoruz. Adim adim insallah o konuda da sonuçlar alacagiz. Yillik bazda sonuçlarin alinmasi biraz zaman istiyor, bu Mayis’tan sonra Haziran, Temmuz gibi yaz döneminde yillik bazda belirgin bir düsüsü hep birlikte görecegiz insallah. 2025 yilinda orta vadeli programimiza göre yüzde 15’lere düsecek, 2026’da ise Allah’in izniyle yeniden tek rakamli enflasyon rakamlarina ulasacagiz. Bu bir süreç. Planimizi, programimizi yapmis durumdayiz. Adim adim bunu hayata geçiriyoruz” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, birtakim ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl’e geldi. Valilik ve is dünyasi ziyaretlerinin ardindan düzenlenen iftar programina katilan Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, burada vatandaslara hitap etti.

“20-21 yillik bir döneme asirlik hizmetleri sigdirmamiz mümkün oldu”

AK Parti’nin 21 yillik dönemde asirlik hizmetler yaptigini belirten Yilmaz, “Sayin Cumhurbaskanimiz sürekli üzerinde durur söyle söyler; ‘biz bu millete efendilik yapmaya degil hizmetkar olmaya geldik’ der. Biz de onunla birlikte yol arkadaslari olarak, bu millete efendilik degil hizmetkar olma anlayisiyla gece gündüz kosturuyoruz. Masa basinda degil, alandayiz. Insanimizla birlikteyiz, her an milletimizle iç içeyiz. Cumhur Ittifaki olarak biz, millete hizmetkar olmayi en büyük seref olarak görüyoruz ve bu anlayisladir ki, 20-21 yillik bir döneme asirlik hizmetleri sigdirmamiz mümkün oldu. Bu anlayisla eser ve hizmet siyaseti anlayisiyla da yolumuza devam edecegiz” dedi.



“Geçen yil dünya ekonomisi yüzde 3 civarinda büyürken, Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyümeyi basardi”

Türkiye ekonomisinin geçtigimiz yil ciddi bir büyüme gösterdigi vurgulayan Yilmaz, “Siyasi istikrarimiz var çok sükür. 21 yildir siyasi güven ve istikrar ortaminda Türkiye yoluna devam ediyor. Bu hava gibi su gibi bir sey degerli arkadaslar, olmayinca insan kiymetini belki daha iyi anliyor varken yeterince belki göremiyoruz sunun altini ben çizmek isterim; siyasi istikrar yoksa güven ortami yoksa ne ekonomimiz gelisir kalkinma saglarsiniz ne huzur ve güven ortaminiz olur ne de uluslararasi alanda hak ettiginiz sayginliga kavusursunuz. Dolayisiyla bütün bu alanlarda ülkemizi hak ettigi yerlere tasimamizin zemini en güçlü zemini güven ve istikrardir. Siyasi güven ve istikrardir. Bu da bugün var. Basimizda Cenabi Allah eksikligini vermesin güçlü bir liderimiz var. Dünyanin, Türkiye’nin zor bir döneminden geçiyoruz. Kuzeyimizde savas, güneyde çatismalar, savaslar, diger taraftan pandemi sonrasi dünya hala tam olarak toparlanabilmis degil. Bunlarin üstüne bir de tarihimizin en büyük afetini yasadik. Maalesef 11 ilimiz, 14 milyon insanimiz bu afetten etkilendi. Bütün bu agir kosullara ragmen, çok sükür Türkiye güçlü bir sekilde yoluna devam ediyor. Geçen yil dünya ekonomisi yüzde 3 civarinda büyürken, Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyümeyi basardi. Dünyanin 1,5 puan üstünde. Bütün bu olumsuzluklara ragmen. Diger taraftan ihracatimiz 256 milyar dolari buldu, turizm gelirimiz 54 milyar dolarin üzerine çikti, istihdamimiz 32 milyon seviyesini asti. Tarihimizde ilk defa milli gelirimiz 1 trilyon dolar seviyesini geçerek 1,1 trilyonun da üstüne çikti. Kisi basina gelirimiz 13 bin 110 dolarlara ulasti. Bütün bunlar Türkiye’nin geçen yil sagladigi basari” diye konustu.



“2026’da ise Allah’in izniyle yeniden tek rakamli enflasyon rakamlarina ulasacagiz”

Enflasyonda düsüsler yasanacagin altini çizen Yilmaz, “Nerede sikintimiz var, enflasyonda. Reel ekonomi de gerçekten çok iyiyiz. Üretim artiyor, ihracat artiyor, büyüme artiyor, turizm gelirlerimiz artiyor. Sikintimiz fiyat istikrarinda bu noktada da yeni planlarimizi, programlarimizi yapmis durumdayiz. Orta vadeli programimizi hayata geçiriyoruz. Adim adim insallah o konuda da sonuçlar alacagiz. Yillik bazda sonuçlarin alinmasi biraz zaman istiyor, bu Mayis’tan sonra Haziran, Temmuz gibi yaz döneminde yillik bazda belirgin bir düsüsü hep birlikte görecegiz insallah. 2025 yilinda orta vadeli programimiza göre yüzde 15’lere düsecek, 2026’da ise Allah’in izniyle yeniden tek rakamli enflasyon rakamlarina ulasacagiz. Bu bir süreç. Planimizi, programimizi yapmis durumdayiz. Adim adim bunu hayata geçiriyoruz” dedi.



“Ekonomik politikalarimiza gölge düsürmeye çalisanlara lütfen itibar etmeyin”

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, açiklamasini su sekilde tamamladi:

“Bazilari tezvirat yapiyorlar, efendim bu seçimlerden sonra su alacak bu olacak, ülkede söyle seyler degisecek. Degerli arkadaslar, bunlara hiçbir sekilde prim vermeyin. Spekülasyonlara, manipülasyonlara hiçbir sekilde prim vermeyin. Sayin Cumhurbaskanimizin dedigine bakin, bizlerin söyledigine bakin, yetkili kurumlarin ifadelerine bakin, yetkin bilim adamlarinin, analistlerin söylediklerine bakin. Sosyal medyada dedikodularla, ekonomik politikalarimiza gölge düsürmeye çalisanlara lütfen itibar etmeyin. Seçim yerel seçim. Sonuçta genel bir seçim yapmiyoruz. Meclisimiz burada ve çogunlugumuz var. Sayin Cumhurbaskanimizi seçtik 5 yil ve basimizda. Dolayisiyla genel politikalar itibariyle yerel seçimden sonra bir degisim beklemek, hiçbir sekilde temele sahip degil. Hiçbir sekilde gerçekçi degil. Bunun altini özellikle çizmek isterim. Biz orta vadeli programimiz ilan ettik, arkasinda da büyük bir siyasi irade var. Sayin Cumhurbaskanimizin iradesi var. Bizzat kendisi bunu ilan etti. Ve bu orta vadeli programi adim adim hayata geçirmeye devam edecegiz. Kimseye bir sürpriz yapma niyetimiz de yok. Programimiz açik ve seffaf, orada yol haritamiz var, isteyen alir orada okur, çerçevemizi görür. Genel hatlariyla yol haritamiz ortadadir, bu yol haritamizi da kararli bir sekilde güçlü bir sekilde hayata geçirmeye devam edecegiz. Bu anlamda seçim sonrasina iliskin spekülasyon yapmaya çalisanlara lütfen prim vermeyelim.”

Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, is dünyasi toplantisinin ardindan iftar programina katilmadan Bingöl’den ayrildi. Programa AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ile Zeki Korkutata, Bingöl Belediye Baskani Erdal Arikan, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile