Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Yilsonuna Kadar 200 Bin Konutu Teslim Edecegiz'

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Yilsonuna Kadar 200 Bin Konutu Teslim Edecegiz'

Bingöl’ün Solhan ilçesinde vatandaslara hitap eden Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, deprem bölgesinde konut teslimin devam ettigini belirterek, “Su ana kadar 80 bine yakin konut, hak sahiplerine teslim edildi. Daha üzerinden bir yil geçti bu hadisenin, bu yilin sonuna kadar 200 bin konutu teslim edecegiz” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Mus ziyaretinin ardindan Bingöl’ün Solhan ilçesine gelerek vatandaslara hitap etti. Yerel seçimlerde hizmetin ön plana çiktigini aktaran Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, “Mayis ayinda bir masa kurmuslardi hatirlarsaniz, 6’li masa. Ne oldu masaya simdi? Dagildi, gitti. Çünkü saglam temeller üzerinde olusturulan bir masa degildi bu. Karsitlik üzerinden olusturulan, yikma üzerine olusturulan bir masaydi. Cumhur Ittifaki ise öyle degil, genis bir mutabakata sahip, temel degerlerde bir araya gelmis mutabakat. Yerel seçimler, siyasetten ziyade hizmetin ön plana çiktigi seçimlerdir. Genel politikalar artik belirlendi, meclisimiz seçildi, hükümetimiz seçildi. Hemen sonrasinda hükümet kuruldu, yeni hükümet sistemimizin de avantajiyla hiç vakit kaybetmeden islerimizi yapmaya basladik. Güçlü bir kabinemiz var. Bütün meselelerde elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Kolay bir dönemde degiliz, dünyanin ekonomi olarak, ticari olarak, tarihi ortalamalarinin altinda seyrettigi bir dönemdeyiz. Bir taraftan da çatismalar, kavgalar var bölgemizde. Kuzey tarafta Ukrayna, Rusya savasi çok yikici bir savas olarak devam ediyor. Güneyimizde hepimizin içini burkan, hepimizin içine büyük acilar salan Gazze’deki hadiseleri izliyoruz. Tam olarak istedigimiz istikrar hiçbir sekilde olusmus degil. Bütün bunlara ragmen, Türkiye yoluna devam ediyor” dedi.



“104 milyar dolar ilk hesaplarimiza göre bir maliyetle karsi karsiya kaldik”

6 Subat depremlerinin ardindan ilk hesaplamalara göre 104 milyar dolarlik bir maliyet oldugunun altini çizen Yilmaz, "Geçen sene bir de tarihimizin en büyük deprem afetini yasadik. 11 vilayetimiz, 14 milyon nüfusumuz bu büyük afetten etkilendi. 104 milyar dolar ilk hesaplarimiza göre bir maliyetle karsi karsiya kaldik. Allah’tan böyle güçlü bir devletimiz var, güçlü liderimiz var ve bu yükün altindan Türkiye olarak kalkiyoruz. En gelismis dedigimiz ülkeler bile böyle bir durumla karsilastiklarinda sikinti yasarlar. Biz çok sükür bu yükü de kaldiriyoruz, depremzede kardeslerimizin yaralarini sariyoruz. Suana kadar 80 bine yakin konut, hak sahiplerine teslim edildi. Daha üzerinden bir yil geçti bu hadisenin, bu yilin sonuna kadar 200 bin konutu teslim edecegiz ve insallah önümüzdeki yildan itibaren daha da hafifleyerek bu yükü kaldiracagiz” diye konustu.



Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, açiklamasini su sekilde tamamladi:

“Bütün bunlara ragmen, dünyadaki ekonomik krizlere ragmen, bölgemizdeki savaslara ragmen, depreme ragmen Türkiye geçen sene yüzde 4,5 büyüdü. Dünya yüzde 3 büyüdü, Türkiye yüzde 4,5 büyüdü. Geçen istihdam rakamlari açiklandi 9.4, issizlikte bir puan geçen yila göre düsüs oldu. Ihracatimiz artiyor, turizm gelirimiz artiyor, savunmaya sanayinde yeni yeni basarilar ortaya çikiyor. En son KAAN da uçtu. Mavi göklerle bulustu. Geçen sene sadece savunma sanayinde 5,5 milyar dolar Türkiye ihracat yapti. Geçmiste paramizi vererek alamazdik bu takim ürünleri, simdi Türkiye artik dünyaya teknolojik ürünler satiyor. Bu sene insallah, 7 milyar dolar bekliyoruz. Bu yil savunma sanayi ihracatindan sadece. Dolayisiyla Türkiye yoluna devam ediyor.”

Programa, AK Parti Bingöl milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Bingöl Belediye Baskani Erdal Arikan, AK Parti Il Baskani Yilmaz Seven, Solhan Belediye Baskani Abdulhakim Yildiz, AK Parti Ilçe Baskani Nazmi Çalisan, Arokonak Belediye Baskani Mustafa Döner ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile