Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, Tunceli'yi Ziyaret Etti

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, Tunceli'yi Ziyaret Etti

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Tunceli’de bir dizi ziyaret gerçeklestirdi.

Elazig’dan askeri helikopterle Tunceli’ye gelen Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, burada Vali Bülent Tekbiyikoglu, protokol üyeleri ve partililer tarafindan karsilandi. Ilk olarak Tunceli Valiligi’ni ziyaret eden Yilmaz, Vali Bülent Tekbiyikoglu’ndan kente iliskin brifing aldi. Daha sonra kentte bir otelde düzenlenen “Tunceli Is Dünyasi ve Kanaat Önderleri Bulusmasi”’na katilan Yilmaz burada kisa bir konusma yapti.

Kurulduklari günden bu yana bölgesel milliyetçilige karsi olduklarini söyleyen Yilmaz, “Bu anlamda son 20 yilda önemli, cesur adimlar attik. Insanlarin anadillerini rahatça konusup, kullanabilmeleri, mezhep, inançlarini rahatça ifade etmeleri noktasinda önemli gelismeler saglandi. Demokratik standartlar daha da gelisime açiktir. Demokrasi dedigimiz sey bir süreçtir. Insanlar, konusurlar, meselelerini tartisirlar, farkli çözümler ortaya koyarlar. Bu konuda da hiç kimsenin araciligina ihtiyaç duymadigimizi vurgulamak isterim” dedi.

Katilimcilarin görüslerini dinleyen Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, merkez Mogultay Mahallesi’nde Tuncelili is adami Kazim Güntas tarafindan yaptirilan Hüseyin Güntas Kütüphanesi ve Konferans Salonu’nun açilisini gerçeklestirdi.

Açilisin ardindan Yilmaz, karayolu ile Pertek ilçesine geçti. Cevdet Yilmaz, buradaki ziyaretlerinin ardindan Elazig’a geçti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile