Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Ve Bakan Simsek, Is Insanlariyla Bir Araya Geldi

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Ve Bakan Simsek, Is Insanlariyla Bir Araya Geldi

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz ile Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, Bingöl’de is insanlariyla bir araya geldi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz ile Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, Bingöl’de is insanlariyla bir araya geldi. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasi’nda (BINTSO) yapilan toplantida kamu ve özel yatirimlar görüsüldü. Bingöl’e dair açiklamalarda bulunan Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Bingöl’deki yapi stokunun 20 yilda yüzde 75 dönüstügünü söyledi.

Yilmaz, “Türkiye büyük bir ülke. Genis bir cografyamiz var, 85 milyonu asan nüfusumuz var. Türkiye yüzyilina ulasacaksak, Türkiye Yüzyili hedeflerini gerçeklestireceksek bunu sadece bazi metropollerle, büyük illerle yapmamiz mümkün degil. Tüm Türkiye’nin potansiyelini harekete geçirmek durumundayiz. Bütün yörelerimizin potansiyellerini degerlendirmek durumundayiz. Topyekun kalkinmayi ancak böyle basaririz, böyle saglariz. Cumhurbaskanimiz da basindan itibaren hep bu anlayisi savundu. Batida ne varsa doguda da o olacak dedi.

Kuzeyde ne varsa güneyde o olacak dedi.

Tüm Türkiye’de belirli standartlarda hizmet sunumu bizim temel politikamiz oldu. Bunun etkilerinin en iyi görüldügü illerden biri de Bingöl. Bingöl iki fay hattinin tam kesistigi noktada. Kuzey Anadolu Fay Hatti ile Dogu Anadolu Fay Hatti’nin ortasinda. Ama çok sükür son 20 yilda Bingöl’deki yapi stokunun yüzde 75’ini dönüstürmüsüz. Projelerimiz var onlar da gerçeklestiginde çok daha yükselecek bu rakam. Yapa stokumuzla neredeyse yeniden Bingöl yapilmis. Kamu kurumlariyla, kentsel dönüsümüyle, vatandasin kendi yaptiklariyla birçok boyutuyla Bingöl gerçekten örnek olarak söyleyeyim, bir tane eski hastanemiz yok artik, ilçelerimiz dahil. Hepsini yikip yeniden insa ettik. Burada tabi yüzde 99 bile az burada esas hedef yüzde 100’ü yakalamaktir” dedi.



“Esas amacimiz artik doguda, güneydoguda özel yatirimlari arttirmak”

Geçmis yillarda yasanan terör hadiselerinden dolayi bölge insanin bedeller ödedigini aktaran Yilmaz, “Bugün geldigimiz noktada kamu olarak eksikliklerimizi tamamliyoruz ama esas amacimiz artik doguda, güneydoguda özel yatirimlari arttirmak. Daha fazla özel yatirimin bu bölgeye cezbedilmesi. Geçmiste yasanan terör hadiseleri nedeniyle en büyük maliyeti bu bölgede yasayan insanimiz ödedi.

Kim olursa olsun, Türk’üyle, Kürt’üyle, Zaza’siyla kim varsa bu bölgede en büyük bedeli bu insanlarimiz ödedi.

Simdi huzur ve güven ortaminin en büyük faydasini da bu bölgede yasayan insanlar görecek” diye konustu.

Demir projesine de deginen Yilmaz, “Bingöl’de bundan en fazla faydalanan illerden biri oldu. Demir projemiz. Ilk defa geçtigimiz yillarda Erdemir bünyesinde Bingöl’de ruhsatli alanlari vardi, Servi dedigimiz bölgede. Geçtigimiz yillarda sondaj yapti. Türkiye’de bu alanda en fazla yapilan sondajlar bu dönemde yapildi demir anlaminda. 20 milyon ton rezervin aslinda 250 milyon tondan fazla oldugu çikti ortaya ve bu da devam ediyor. Erdemir bu çerçevede bir karar aldi, ilk asamada 550 milyon dolarlik bir yatirim yapiyorlar. Devasa bir yatirim gerçekten bu daha da artacak. Yillik etkisi cari açigi azaltmada 600 milyon dolar. Insaat sirasinda 2 bin kisi, bitince bin kisiye sürekli istihdam saglayacak” diye konustu.

Toplantiya Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz ile Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek’in yani sira Vali Ahmet Hamdi Usta, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Belediye Baskani Erdal Arikan, BINTSO Yönetim Kurulu Baskani Kadir Çintay ve is insanlari katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile