Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Demir Açiklamasi 'Türk Savunma Sanayisinin Ihracat Potansiyeli Büyük'

'Ihracat için daha gidecek yolumuz var. Su anda gerçeklesenler, gerçeklesmesi ihtimal olanlarin yaninda aslinda çok küçük rakamlar'

EMRAH YASAR - Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir, Türkiye'nin savunma sanayisinin ihracat potansiyelinin büyük oldugunu belirterek, "Ihracat için daha gidecek yolumuz var. Su anda gerçeklesenler, gerçeklesmesi ihtimal olanlarin yaninda aslinda çok küçük rakamlar." dedi.

Eskisehir Endüstri Fuari'na katilan Demir, AA muhabirine yaptigi açiklamada, endüstri ve sanayi temeli güçlü olan Eskisehir'in havacilik basta olmak üzere savunma sanayisindeki rolünün giderek artmasini beklediklerini vurguladi.

Fuarin milli ve yerli ürünler konusunda önemine isaret eden Demir, "Sirketlerimiz bu süreçte olusturacaklari is birlikleri ve is modelleriyle yeni ürünlere imzalar atarlar diye bekliyoruz. Ihracat için daha gidecek yolumuz var. Türk savunma sanayisinin ihracat potansiyeli büyük. Su anda gerçeklesenler, gerçeklesmesi ihtimal olanlarin yaninda aslinda çok küçük rakamlar. Insallah onlari da ileride görecegiz." diye konustu.

- "Kritik alandaki çalismalari hiç durdurmadik"

"Kovid-19 salgininin özellikle savunma sanayimizi asgari ölçüde etkilemesi konusunda, tedbir alma konusunda hassas davrandik." diyen Demir, bu süreçte alinan önlemlere degindi.

Ismail Demir, sözlerini söyle sürdürdü:

"Sirketlerimiz bu konuda tedbirler alarak üretime devam etti. Savunma sanayi projelerimiz devam etti. Orada minimal süre uzatmalari verdik, bazi sartlari göze alarak ama özellikle kritik alandaki çalismalari hiç durdurmadik. Çünkü duramazdik, ülkemizin buna ihtiyaci var. Sadece ürün degil, ürün gelistirme ve yerlilestirme faaliyetleri devam etti. Çünkü bu konu hayati önemi sahip. Hayati öneme sahip bir konuda da beklemek, durmak olmaz. Salgin sartlarinin ölçülü bir sekilde etkisi oldu ama bunu en aza indirme konusunda sektör olarak oldukça basarili bir sinav verildi."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile