Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Kilis'te 32 sivil toplum kuruluşŸunun oluşŸturduğŸu Sivil DayanışŸma Platformu, CumhurbaşŸkanı seçiminde BaşŸbakan ve CumhurbaşŸkanı adayı Recep Tayyip ErdoğŸan'a destek vereceklerini bildirdi.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve platform sözcüsü Bekir şžen, şžehitler Parkında düzenlediğŸi basın toplantısında, CumhurbaşŸkanlığŸı seçimi sürecine ilişŸkin millet olarak, ilk kez doğŸrudan kendi irademizle CumhurbaşŸkanı seçeceğŸimiz ve siyasal tarihin akışŸına da etki edecek bir süreci yaşŸadıklarını belirtti.

12'inci CumhurbaşŸkanı'nı doğŸrudan milletin oylarıyla seçilecek olmasını, vesayeti tasfiye sürecinde son aşŸamaya gelindiğŸinin tescili olarak gördüklerini ifade eden şžen, şŸunları kaydetti:
''İnşŸa ve ihyası için mücadele ettiğŸimiz medeniyet değŸerlerimiz, yakın tarihten çıkardığŸımız sonuçlar, medeniyet havzamızda yaşŸananlar, 12. CumhurbaşŸkanlığŸı seçim sürecine çok daha büyük anlam ve sonuçlar yüklememizi de zorunlu hale getiriyor. LJünkü, milletin oylarıyla seçilecek ilk CumhurbaşŸkanı, kadim medeniyetimizin ihyası ve yeniden büyük Türkiye davalarının öncüsü olma sorumluluğŸunu da üstlenecektir. Milletin oylarıyla seçilecek 12.CumhurbaşŸkanı istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin demokratikleşŸme, sivilleşŸme ve özgürleşŸme yolculuğŸunun da liderliğŸini yürütecektir. Türkiye, sadece milletimiz için değŸil medeniyet havzamızdaki bütün ülke ve toplumlar için yeni ufuk ve umutların öznesi olmak durumundadır. Artık, Türkiye herhangi bir ülke değŸildir. Artık, Türkiye başŸka coğŸrafyaların yaralarını saran, mazlumlarına kol kanat geren, zulme ve zalime karşŸı sessiz kalmayan bir ülkedir. CumhurbaşŸkanının halkın oylarıyla seçilecek olmasını, mevcut siyasi iradenin millet egemenliğŸine ve milletin takdirine bağŸlılığŸının göstergesi olarak kabul ediyoruz.''
Vizyona sahip lider CumhurbaşŸkanı istediklerini ifade eden şžen, CumhurbaşŸkanı adaylarının hem Türkiye'yi tanımak hem de Türkiye'de tanınmak yönüyle benzer durumda olmadıklarının bilincinde olarak; Türkiye'yi bilen, milletiyle ortak ya da benzer bir hayat öyküsüne sahip, milletle aynı sıkıntıları çeken, milletin sevinçlerini, gelenek, göreneklerini bilen ve yaşŸayan, medeniyetin değŸerlerini yaşŸayan ve yayan, Türkiye'nin siyasi ve toplumsal dengelerini bilen ve yönetebilen bir CumhurbaşŸkanı istediklerini kaydetti.

Türkiye'nin siyasi, ekonomik, kültürel ve toplumsal açıdan bugün ulaşŸtığŸı seviyeye bakarak; geçmişŸte yaşŸanılan sıkıntı ve baskıları, devletin karşŸı karşŸıya kaldığŸı küresel operasyonları, millet devlet arasında çıkarılan çatışŸmaları ve bunları çıkaranları unutmadıklarını da dile getiren şžen, şŸöyle devam etti:
''ǜniversite kapılarından geri çevrilen genç kızlarımızı, kur'an kurslarına gidemeyen çocuklarımızı, başŸörtülü olduğŸu için memurluğŸu sona erdirilen kadın kardeşŸlerimizi, kürt olduğŸu için ötekileşŸtirilenleri, evladıyla Kürtçe konuşŸtuğŸu için jandarma şŸiddetine maruz kalan anneleri, kesintisiz eğŸitim uygulamasıyla kendi çocuklarına ve gençlerine zulüm eden devlet aygıtını, katsayı uygulamasıyla siyaseten kast sistemine dayanan eğŸitim sistemini bu ülkede yaşŸadık. Evet, bugün bunların hiçbiri Türkiye'de sıkıntı olarak yok. Millet daha özgür, daha müreffeh, daha huzurlu. Yollarımız, havaalanları, hastanelerimiz, üniversitelerimiz, köprülerimiz, barajlarımız her geçen gün artıyor. Hayat kalitemiz sürekli yükseliyor. LJözüm süreciyle birlikte terör ve terör mağŸduriyeti sona eriyor. Kesintisiz eğŸitim yerine 4+4+4 sistemiyle çocuklarımız daha esnek tercihlerde bulunabiliyor. İmam Hatip ortaokulları açıldı. Katsayı uygulaması sona erdi.
Kız öğŸrencilerimiz ve kadın kamu görevlisi kardeşŸlerimiz başŸörtüsüyle eğŸitim görebiliyor, kamu hizmeti sunabiliyor. Kamu görevlileri toplu sözleşŸme hakkına sahip kılınırken, işŸçilerin grev yasakları azaltıldı. Hak ve özgürlüklerin esas, yasakların istisna olduğŸu bir Türkiye var artık. Filistin'in, Arakan'ın, Somali'nin yardımına koşŸan bir Türkiye var. Türkiye, bölgesel ve küresel ölçekli konularda sözü dinlenen, tepkisi merak edilen bir ülke artık. Bütün bunlar, son on yıllık dönemdeki siyasi ve ekonomik istikrarın, demokratikleşŸme ve özgürleşŸme kararlılığŸının sonucudur. 12 Eylül 2010 referandumuyla, devlet, milletin devletine dönüşŸmüşŸ ve devletin milleti algısı sona ermişŸtir. Biz bu gerçekler ışŸığŸında, 12. CumhurbaşŸkanlığŸı seçimlerinde Kilis Sivil DayanışŸma Platformu olarak; Türkiye'nin bu dönüşŸüm hikayesine, özgürleşŸme ve demokratikleşŸme iradesine, vesayetin deşŸifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğŸini yapan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi Türkiye fotoğŸrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşŸı diplomasinin sahte nezaketine sığŸınmadan tepki verebilen, İsrail Devlet BaşŸkanına 'one minute' otuz yıl terör estiren örgüte 'silahı bırak' diyebilen, çözüm sürecini sahiplenen 'milletin adamı' Recep Tayyip ErdoğŸan'ı destekleyeceğŸiz. ''


 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile