Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Erzurum'u Gezdi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Erzurum'u Gezdi

Doğuş Grubu ve Kültür Turizm Bakanlığı ortaklığı ile düzenlenecek olan "Kampüste Senfonik Akşamlar" konseri için Erzurum'a gelen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ekibi, kenti gezdi.

Dün gece Kars'ta verilen konserin ardından bugün Erzurum'a gelen ekip bu akşam da Atatürk Üniversitesinde konser verecek. Şef Rengim Gökmen yönetiminde verilecek olan konser'de ünlü Piyanist İdil Biret Erzurum'lular için çalacak. Konser öncesinde Erzurum'u gezen CSO ekibi, Erzurum'un tarihi mekanlarına ve yemeklerine hayran kaldı. Doğuyu ve Erzurum'u çok beğendiğini söyleyen Ünlü Piyanist İdil Biret, üniversite gençleri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
Şef Rengim Gökmen ise geçen sene başlatılan bu projede yer almaktan mutluluk duyduğunu ve birkaç yıl içerisinde bu ekip ile Türkiye'nin her yerinde konser vermeyi hedeflediklerini söyledi.
Şef Gökmen, "Geçen yıl 3 ilde konser verdik ve izleyicilerden muheteşem bir tepki aldık. Bu yıl Doğu'da Kars ve Erzurum'da, Doğu Karadeniz'de ise Giresun, Rize ve Trabzon'da konserler vereceğiz. Böylece bu yıl ulaşmayı hedeflediğimiz izleyici kitlesi 4 bin'e yakın. Birkaç yıl içerisinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Okestrasının konser vermediği il kalmayacak. " diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile