Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin 'Hafizanda Ne Var' Programinin Konugu Oldu Açiklamasi

'Yurt disinda FETÖ'cüler nerede olursa olsun dünyanin hiçbir yerinin onlar için güvenli bir yer olmadigini anladilar, anlamaya da devam edecekler'.

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, devletin içerisinden FETÖ'cülerin temizlenmesi sonrasinda TSK, emniyet, polis, jandarma, yargi ve bürokrasinin yepyeni bir ruhla ayaga kalktigini vurgulayarak, "Gerçek misyonlarini benimsemis sekilde milli davaya, yani milletin davasina daha bagli sekilde çalismaya basladilar." ifadesini kullandi.

Kalin, 15 Temmuz Derneginin uhdesinde, Hafiza 15 Temmuz Müzesi'nden gerçeklestirilen ve 15 Temmuz Dernegi Danisma Kurulu Baskani Ali Köse'nin sundugu "Hafizanda Ne Var" programinin konugu oldu.

15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmanin tarihi bir görev oldugunu belirten Kalin, "Hafizaniz olmadan muhafazaniz olmaz, neyi muhafaza edeceginizi bilmezsiniz. Çünkü biz demokratiklesme sürecimizde pek çok darbe ve darbe girisimiyle karsi karsiya kaldik. Her darbe Türkiye'yi geriye götürmüstür." dedi.

Dünya tarihinde darbelerin, tek bir milleti bile ileriye götürdügüne dair örnegin olmadiginin altini çizen Kalin, "Darbeciler bunu hep farkli anlatmaya çalisirlar, darbe zemini olusturmak için kaos, kavga ve iç gerilimden bahsederler. 'Bakin darbe geldi çatismalar sona erdi, nizam geldi düzen geldi.' derler ama bu bir kurgudur. Darbeleri öncesinde ve sonrasinda mesrulastirmak için birtakim mizansenlerdir, kurgulardir." ifadelerini kullandi.

Kalin, bunun tek istisnasinin 15 Temmuz oldugunu, darbe girisimi öncesinde bir gerilemenin olmadigini dile getirdi.

Devletin içerisinden FETÖ'cülerin temizlenmesi sonrasinda TSK, Emniyet, polis, jandarma, yargi ve bürokrasinin yepyeni bir ruhla ayaga kalktigini vurgulayan Kalin, "Gerçek misyonlarini benimsemis sekilde milli davaya, yani milletin davasina daha bagli sekilde çalismaya basladilar." diye konustu.

Türkiye'nin terörle mücadelesinin sabote edildigine ve altinin FETÖ'cüler tarafindan oyulduguna sahit oldugunu dile getiren Kalin, "Cumhurbaskaninin baskomutan sifatiyla verdigi emirlerin 15 Temmuz'dan önce PKK terörü ile mücadele konusunda, DEAS'la Suriye'deki mücadele konusunda, neden yerine getirilmedigini ve bunlari yapmamak suretiyle Türkiye'nin adeta DEAS'a destek veriyor gibi bir havanin nasil yaratildigini biz bizzat gördük." ifadelerini kullandi.

- "Sivil siyaset daha fazla itibar kazandi"

Kalin, 15 Temmuz'dan sonra sivil siyasetin daha fazla itibar kazandigina isaret ederek, "Sayin Cumhurbaskanimiz iktidara geldigi andan itibaren o gece söyledigi 'Ben milletin üzerinde bir iradeyi asla tanimiyorum' ifadesini fiilen ve kavlen hep söyledi. Biz milletin üzerinde bir irade tanimiyoruz." diye konustu.

Milletin 15 Temmuz'da sinmedigine dikkati çeken Kalin, geçen 5 yila baktiginda bilinç ve farkindaligin güçlendigini vurguladi.

Kalin, FETÖ ile mücadelenin devam edeceginin altini çizerek, sunlari kaydetti:

"Burada bir geri adim atilmasi söz konusu degil. Yurt disinda FETÖ'cüler nerede olursa olsun dünyanin hiçbir yerinin onlar için güvenli bir yer olmadigini anladilar, anlamaya da devam edecekler. Onlar Erdogan'siz bir Türkiye hesabi yaparak, hayali kurarak bunu bir sekilde atlatacaklarini saniyorlar. Böyle bir seyin olmayacagini da anlamalari gerekir. Bu milletin bu liderlige Tayyip Erdogan'a güveni tamdir, bunu her seçimde sandikta tekrar gösterir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile