Cumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin'dan Önemli Görüsmeler

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin'dan Önemli Görüsmeler

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, Almanya Federal Sansölyesi’nin Dis Politika Danismani Jens Plötner, Isveç Disisleri Bakanligi Devlet Sekreteri Robert Rydberg, Finlandiya Cumhurbaskani’nin Basdanismani Petri Hakkarainen, Birlesik Krallik Ulusal Güvenlik Danismani Stephen Lovegrove ve ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan’la talepleri üzerine birer telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Görüsmelerde ikili iliskiler, Ukrayna savasi, Isveç ve Finlandiya’nin NATO üyelik basvurulari ve bölgesel konular ele alindi.

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, Almanya Federal Sansölyesi’nin Dis Politika Danismani Jens Plötner, Isveç Disisleri Bakanligi Devlet Sekreteri Robert Rydberg, Finlandiya Cumhurbaskani’nin Basdanismani Petri Hakkarainen, Birlesik Krallik Ulusal Güvenlik Danismani Stephen Lovegrove ve ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan’la talepleri üzerine telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Isveç ve Finlandiya’nin NATO’ya üyelik basvurulari baglaminda, Türkiye’nin ulusal güvenlik kaygilarinin giderilmesine yönelik somut adimlarin atilmasi beklentisi muhataplara iletildi. Türkiye’nin beklentilerinin karsilanmamasi durumunda sürecin ilerlemesinin söz konusu olmayacaginin alti çizildi.

Görüsmelerde ayrica, terör örgütü PKK/PYD/YPG ile FETÖ mensuplarinin NATO üyesi ve diger ülkelerdeki mevcudiyetine müsaade edilmesinin kabul edilemez oldugu vurgulandi. Terör örgütleri arasinda ayrim yapilmamasi ve terörün her türüne karsi birlik ve dayanisma ruhu içinde mücadele edilmesi gerektigi ifade edildi.

Savunma sanayii alanindaki haksiz ihracat kisitlamalarinin kaldirilmasi ve müttefiklerin birbirine yaptirim uygulamamasi konusunda Türkiye’nin ilkesel durusu ve beklentisi dile getirildi.

Ukrayna savasinin diplomasi ve müzakere yoluyla sona erdirilmesi ve özellikle gida güvenligine yönelik tehditlerin ortadan kaldirilmasi için atilabilecek adimlar ele alindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile