Cumhurbaskanligi Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Tokat Bulusmasi Yapildi

Cumhurbaskanligi Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Tokat Bulusmasi gerçeklestirildi.

Cumhurbaskanligi Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Baskan Vekili Prof. Dr. Sükrü Karatepe, kentteki bir otelde düzenlenen programda, Cumhurbaskanliginda 9 politika kurulu bulundugunu, her birinin iki bakanlikla ilgilendigini söyledi.

Kendi kurullarinin ise Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi ile Içisleri bakanliklarina baktigini belirten Karatepe, söyle konustu:

"Cumhurbaskanligi sisteminin statüsünü düzenleyen cumhurbaskanligi kararnamesi diyor ki, 'Üniversiteler, sivil toplum kuruluslari dogrudan dogruya vatandasla, yurt içi ve disi tesekküllerle her türlü arastirma, inceleme yapar, olusturdugu politikalari cumhurbaskanina uygulanmak üzere önerir'. Biz de bizim konularimizla ilgili sivil toplum kuruluslari, üniversiteler, meslek tesekkülleri, dogrudan dogruya bizi ilgilendirdigi için belediyelerimiz, il özel idarelerimiz, yerel yönetim birimlerimizle yakin iliski içerisindeyiz. Bunlarla görüsüyor ve konusuyoruz. Cumhurbaskanimiza görüsmelerimizin neticesini rapor halinde sunuyoruz."

Tokat Valisi Ozan Balci ise toplantinin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Belediye Baskani Eyüp Eroglu da belediye çalismalariyla ilgili bilgi verdi.

Programa Il Genel Meclis Baskani Erol Duyum, AK Parti Il Baskani Cüneyt Aldemir, MHP Il Baskani Mustafa Ipek ile ilçe ve belde belediye baskanlari katildi.

Toplanti, açilis konusmalarinin ardindan basina kapali devam etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile