Cumhurbaskanligi YIK Üyesi Sahin, AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi

Mehmet Ali Sahin 'Cigerlerimiz yandi', 'Keyfim yerinde' ve 'Doganin renkleri' baslikli fotograflar için oy kullandi.

Cumhurbaskanligi Yüksek Istisare Kurulu (YIK) Üyesi Mehmet Ali Sahin, Anadolu Ajansi'nin "Yilin Fotograflari" oylamasina katildi.

Sahin, AA foto muhabirleri ve muhabirleri tarafindan yurt içinde ve disinda çekilen fotograflar arasindan seçilen "haber", "yasam" ve "spor" kategorilerindeki 67 fotografi inceledi.

"Spor" kategorisinde, bir pehlivanin mücadele esnasindaki rahat tavirlarini gösteren Mustafa Çiftçi'nin "Keyfim yerinde" baslikli fotografina oy veren Sahin, alttaki güresçinin çok yoruldugunu ve aslinda uyur vaziyette oldugunu belirtti. Sahin, üstteki güresçinin de çok yorgun oldugunun görüldügünü ifade ederek, "Tabii yagli güreste bu tür enstantanelere rastlamak mümkün. Fotografçi iyi yakalamis bunu." diye konustu.

"Yasam" kategorisinde Ismail Kaplan'in "Doganin renkleri" baslikli fotografina oy veren Sahin, gökkusagini fotograflayabilmek için uzun süre beklenilmesi gerektigini söyledi.

Sahin, fotografta otlayan bir atin da bulundugunu kaydederek, "Aslinda bu fotograf büyütülerek evlerin duvarlarina bile asilabilecek bir fotograftir. O nedenle buna oy veriyorum." diye konustu.

- "Orman yangini fotografi, yasadigimiz aci gerçegi tüm çiplakligiyla gösteriyor"

Cumhurbaskanligi YIK Üyesi Sahin, "haber" kategorisinde Mahmut Serdar Alakus'un "Cigerlerimiz yandi" baslikli fotografina oy verdi.

Bu sene yasanan orman yanginlarinin daha öncekilerin çok üstünde oldugunu, çok zayiat verildigini ve hayatini kaybedenlerin bulundugunu hatirlatan Sahin, sunlari kaydetti:

"Mahmut Serdar Alakus'un çektigi Marmaris'teki orman yangini fotografi, yasadigimiz aci gerçegi tüm çiplakligiyla gösteriyor. O bakimindan dikkatimi çekti. Kendisini tebrik ediyorum. Insallah bu tür acilari bir daha yasamayiz. Ama küresel isinma devam ettigi ve önemli tedbirler almadigimiz takdirde, yani Paris Iklim Anlasmasi'nin gereklerini dünya insanligi olarak yerine getirmedigimiz sürece bu tür aci tablolari korkarim bundan sonra daha fazla yasayacagiz. Bir an önce sera gazi salinimini durdurmamiz gerekiyor."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile