Cumhurbaskanligi YIK Üyesi Sahin Açiklamasi '(Özel'e) Normallesmenin Devamina Leke Sürecek Sözlerden Kaçinmak Gerekir'

Cumhurbaskanligi YIK Üyesi Sahin Açiklamasi '(Özel'e) Normallesmenin Devamina Leke Sürecek Sözlerden Kaçinmak Gerekir'

Cumhurbaskanligi Yüksek Istisare Kurulu (YIK) Üyesi Mehmet Ali Sahin, CHP Genel Baskani Özgür Özel’in yaptigi açiklamaya iliskin, "Normallesmenin devamina leke sürecek böylesi sözlerden kaçinmak gerekir" dedi.

Memleketi Karabük’te, Vali Mustafa Yavuz baskanliginda il protokol bayramlasmasi ve ardindan AK Parti Karabük Il Baskanligi’nin bayramlasma programlarina katilan Cumhurbaskanligi Yüksek Istisare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Sahin, kurban kesmek gibi, aradaki darginliklari ve kirginliklari da kesmek gerektigini vurgulayarak, siyasette yasanan normallesmeye dikkat çekti. Sahin, "Daha önceki bayramlardan önce böyle bir normallesme pek görmemistik. Ana muhalefet partisi Genel Baskani Özgür Özel, Cumhurbaskanimizi ziyaret etti, o da mukabil olarak iadeyi ziyarette bulundu. Güzel bir sey. Bayram öncesi siyasette daha önce görmedigimiz bu karsilikli yumusama, vatandasa, siyasi parti tabanlarina da yansidi. Dolayisiyla bayramlar beklemis oldugumuz o güzelligi birlikte yakalamamiza sebep oldu. Cumhurbaskanimiz bu karsilikli ziyaretlerden sonra bir degerlendirmede bulunarak ’Kelebegin ömrü kadar olmamalidir, bu siyasetteki yumusamalar ve normallesmeler. Uzun sürmeli’ demisti. Gerçekten bu karsilikli ziyaretler ve normallesmeler uzun süreli olmali ki, ülkemizde siyaset gerçekten normal bir zeminde yapilsin. Sayin Özel, Cumhurbaskanimizin iadeyi ziyaretinden sonra Istanbul’a gitti ve IBB Baskani yaninda açiklama yapti. Burada dedi ki, ’(Devlet Bahçeli’ye hitaben) Siz suç ortaginiza bizi dogrultuyorsunuz.’ Kim suç ortagi AK Parti. Yani AK Parti’yi suç islemis bir örgüt olarak tanimladi. Özgür beyi yakinen tanirim, biraz uzun konusur ve güzel de konusur. Ama siyasette uzun konusmak her zaman iyi netice vermeyebilir. Öz ve sözünün amacina ulastiktan sonra orada birakacaksiniz. Daha sonra partimizin sözcüsü Ömer Çelik, ’Sayin Genel Baskan siz bir süre önce AK Parti’yi ziyaret ettiniz. Bir suç örgütünü mü ziyaret ettiniz? Recep Tayyip Erdogan beyi siz kendi makaminizda kabul ettiniz. Bir suç örgütünün genel baskanini mi acaba kabul ettiniz’ diyerek bir soru sordu. Iste bu sorunun altinda kalmamak için bu normallesmenin devamina leke sürecek böylesi sözlerden de kaçinmak gerekir" ifadelerini kullandi.

"Gazze’de insanin yani sira hayvan soykirimi da var"

"Tüm Islam alemi baris ve huzur içinde Kurban Bayramini yasamadan yasadigimiz her Kurban Bayrami bizim için eksiktir" diyen Sahin, "Bombalar altinda bayrami yasamayan Müslüman ülkeler var. Bir vakif Gazze’de kurban kesmek için program yapti. Biz de o vakfa bagista bulunduk. Mesaj attilar ve ’Gazze’de kurban bulamiyoruz kesecek’ demisler. Bu katil ve soykirimci Israil Gazze’de sadece insanlara soykirim uygulamiyor, hayvanlara da soykirim uyguluyor. Bu bakimdan böylesine zor sart altinda bir dünyada yasiyoruz. Bundan kurtulmanin yolu, bizim Islam alemi ve Müslümanlar olarak kenetlenmemiz lazim. Aramizdaki ufak tefek sorunlari bir kenara birakmamiz lazim ve kendi meselelerimize yogunlasmamiz lazim" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile