Cumhuriyet Bayramı'nda Atatürk Büstüne Çirkin Saldırı

Cumhuriyet Bayramı'nda Atatürk Büstüne Çirkin Saldırı

Adana'da iki ilköğretim okulunda Cumhuriyet Bayramı sabahı Atatürk büstü, bölücü terör örgütü PKK renklerine boyanarak üzerine PKK ve terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar yazıldı

Adana'da iki ilköğretim okulunda Cumhuriyet Bayramı sabahı Atatürk büstü, bölücü terör örgütü PKK renklerine boyanarak üzerine PKK ve terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar yazıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi sevk edildikleri adliyede serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye olay, 29 Ekim 2010 günü merkez Seyhan ilçesine bağlı Küçük Dikili beldesindeki Talat Hacıbekir ve Küçük Dikili İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıldönümünün kutlandığı günün sabahında 16 ile 17 yaşlarında olan 2 çocuk, önce Küçük Dikili İlköğretim Okulu'na gelerek okul bahçesinde bulunan Atatürk büstünü hedef aldı. Çocuklar boya ile Atatürk büstünü bölücü terör örgütü PKK'nın renklerine boyadı. Büstün mermerlerine bölücü terör örgütü ele başı
Abdullah Öcalan'ın ismini yazan çocuklar daha sonra okulun duvarlarına, şeklinde yasa dışı sloganlar yazdı.
Çocuklar daha sonra ise Talat Hacıbekir İlköğretim Okulu'na giderek burada da Atatürk büstünü PKK renklerine boyayarak yazılar yazdı. Okul duvarlarına da yine PKK lehine sloganlar yazarak kaçtı.
Okul müdürleri ve öğrenciler okula geldiklerinde Atatürk büstünün boyandığını ve PKK lehine sloganlar yazıldığını görünce Jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen Jandarma, çalışmalarının ardından olaya karışan 2 çocuğu gözaltına aldı.
Dün bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmak suçundan adliyeye gönderilen 2 kişi, çocuk olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı.
Okullarda ise Atatürk büstleri yeniden boyandı. Yazıların üstü siyah ve beyaz boyalarla kapatıldı. Ancak Küçük Dikili İlköğretim Okulu'nda bulunan Atatürk büstüne yazılan Öcalan ve PKK yazısı silinmesine rağmen belli olması dikkat çekti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile