Cumhuriyet ilk kez Barzani ile kutlandı

Cumhuriyet Bayramının 87. yıl etkinlikleri çerçevesinde Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde ilk kez bir resepsi...

Cumhuriyet Bayramının 87. yıl etkinlikleri çerçevesinde Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde ilk kez bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, Irak Bölgesel Kürt yönetimi Başbakan Mesud Barzani ve çok sayıda davetli katıldı. Türkiye ile Irak'ın kuzeyinde bulunan bölgesel Kürt yönetimi ile hızlı gelişen siyasi ve ekonomik ilişkilerinin son göstergesi Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen'in, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Mamosta Abdulla Saad Konferans Salonu'nda verdiği resepsiyon oldu. Türk bayrağının yanında Irak ve Kürdistan bayraklarının da yer aldığı resepsiyona Kürt yönetiminden üst düzeyde yüksek katılım oldu. Resepsiyonu değerlendiren Kürt yetkililer artık eski defterlerin kapanıp yeni sayfaların açıldığına dikkat çektiler.

'ESKİ DEFTERLER KAPANACAK'
Resepsiyonda konuşan Başkonsolos Selcen, amaçlarının bölge ve Irak ile Türkiye arasında tam entegrasyonu sağlamak olduğunu belirtirken şunları söyledi: "Amacımız gönülleri kazanmaktır. Bu konuda Sayın Barzani'nin haziran ayında gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti bir milat, bir dönüm noktası olmuştur. Her iki tarafta da siyasi liderlik bu kucaklaşmayı kolaylaştırmak için her türlü desteği ve iradeyi göstermektedir." Geceye katılan Kürt yönetimi Eğitim Bakanı Sefhin Dizayi ise, Erbil'de yapılan resepsiyonunla ilişkilerin belli bir noktaya geldiğini açıkça gösterdiğini belirtti. Halklar arasında güzel ilişkiler ile resmi seviyede çok güzel gelişmeler olduğuna dikkat çeken Dizayi, "Artık bundan sonra eski defterleri kapatacağız ve daha ileriye bakacağız. Dostluk ve beraberlik barış içinde yaşamaya teşvik ve destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

KONSOLOSUN KIZI ALAS'A BARZANİ'DEN YAKIN İLGİ
Resepsiyonda davetlilere Türk kültüründen yemekler sunulurken, gecede Türkiye Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen, eşi Melis ve küçük kızı Alas'ı Mesud Barzani ile tanıştırdı. Barzani, kucağına gelmemek için ağlayan küçük kızın başını okşayıp, el sıkışmakla yetindi.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile