Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören Gözaltına Alındı

Aydın Merkez Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören, haksız kazanç sağlamaktan dolayı gözaltına alındı

Aydın Merkez Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören, haksız kazanç sağlamaktan dolayı gözaltına alındı. Bir öğrenci velisine para karşılığı ikamet adresi temin edip ikametgah belgesi almasını sağlayan Muhtar, seri numarası daha önceden alınan para ile polis ekipleri tarafından suçüstü yapıldı.
İddiaya göre E.V. isimli bir veli yaklaşık bir ay önce Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı'na giderek çocuğunun okulunu değiştirip Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda okutabilmek için ikametgah belgesi istedi. Velinin bu isteği karşısında Muhtar Ahmet Ören, veliye 1952 sokak üzerinde bulunan bir ikamete adres temin edip velinin de Nüfus Müdürlüğü'nden gerekli evrağı alarak çocuğunu istediği okula kaydettirmesini sağladı. Olaydan sonra veliyi aramaya başlayan Muhtar Ahmet Ören bu iş için masraflar karşılığında kendisine 50 TL verilmesi gerektiğini belirtti. Muhtarın bu talebini ağırdan alan veli, muhtarın telefonla kendisinden sürekli para istemesi üzerine polise gidip şikayetçi oldu.
Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi veren polis, Savcının talimatı ile operasyon yaptı. Veli E.V. Cumhuriyet Savcılığı'nca seri numarası alınıp fotokopisi çekilmiş 50 TL'yi alarak Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığının dışında bekledi. Bir süre sonra Muhtarlığa doğru gelen Muhtar Ahmet Ören ile karşılaşan veli Muhtarla karşılaştıktan sonra muhtarla birlikte içeriye girip, muhtarın kendisinden istediği parayı ödedi. Polis tarafından Muhtarlıkta yapılan aramada önceden seri numarası alınıp fotokopisi çekilmiş para muhtarın masası üzerinde ele geçirildi. Muhtar gözaltına alındı. Olayla ilgili tahkikatın sürdürüldüğü bildirildi.
Akşam saatlerinde telefonlara cevap vermeyen Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören, saat 18.45 sıralarında arayan numaralara geri döndü. Hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu iddia eden Ören, kendisinin ağzından herhangi bir açıklama yapılmamasını isteyerek, evinde olduğunu söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile