'Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Projesi' Vatandaslara Mobil Araçla Tanitildi

'Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Projesi' Vatandaslara Mobil Araçla Tanitildi

Çanakkale’de vatandaslara "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi hamlesi projesi" hakkinda kurulan mobil araçla bilgiler verildi. Vatandaslar yapilacak olan sosyal konut dairelerini sanal gerçeklik gözlügü ile gezme firsati buldu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan duyurulan ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi tarafindan yürütülen "Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Projesi" hakkinda Iskele Meydani’nda ’Sosyal Konut Projesi Tanitim ve Bilgilendirme Etkinligi’ gerçeklestirildi.

Etkinlikte mobil araçla vatandaslara bilgi verildi.

Ayrica etkinlikte vatandaslar, sanal gerçeklik gözlügünü takarak, yapilmasi planlanan evleri inceleme firsati buldu.

Proje hakkinda bilgi veren Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Bekir Çelen, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesinde Çanakkale’mizde toplam bin 250 konut satisa sunulacak. Bin 250 hak sahibi olacak. Çanakkale Merkez’de 3 bin 500 toplamda arsa satisi olacak. Bunlardan da Çanakkale Merkez’de OSB’nin karsisindaki bir alanda planlaniyor. Bununla ilgili çalismalar devam ediyor suan" dedi.

Toplu Konut Idaresi Uzmani Mehmet Öç, "Bizler burada "ilk evim, ilk arsam ve ilk isyerim" projeleriyle alakali vatandaslarin merak ettikleri sorulari cevaplandiriyoruz. Genellikle vatandaslar konutlar ile alakali sorular soruyor dedi.

"

Vatandas Hüseyin Mat, "Evin içi çok güzel, oturulacak sekilde. 3+1’lerde güzel, 2+1’lerde güzel. Yapilacak en güzel konut bu olsa gerek" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile