CZN Burak'in 'Imar Kirliligine Neden Olma' Davasi Düsürüldü

CZN Burak'in 'Imar Kirliligine Neden Olma' Davasi Düsürüldü

CZN Burak lakabiyla taninan fenomen Isletmeci Muhammet Burak Özdemir’in, bir restoraninin bulundugu bölgede imar kirliligine neden oldugu gerekçesiyle yargilandigi dava karara baglandi. Mahkeme, isletmenin eski haline getirilmesini ve yerin ön görünüm bölgesinin disinda kalmasini da dikkate alarak davanin düsmesine hükmetti.

CZN Burak lakabiyla taninan fenomen Isletmeci Muhammet Burak Özdemir’in, bir restoraninin kis bahçesi bölgesinin imar kirliligine neden oldugu gerekçesiyle yargilandigi dava karara baglandi. Istanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen durusmada tutuksuz sanik Muhammet Burak Özdemir ve sanik avukatlari hazir bulundu. Sanik Ismail Özdemir’i ise avukati temsil etti. Ayrica, sanik Burak Özdemir’in annesi Didem Bozbura da durusmayi izleyiciler bölümünden takip etti.

Mahkeme, davanin 2018 yilinda karara baglandigini ve kararin Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi 23. Ceza Dairesi tarafindan bozuldugunu belirtti.

Mahkeme ayrica, Besiktas Belediye Baskanligina ve Bogaziçi Imar Müdürlügüne yazilan yazilara cevap geldigini, davaya konu bölgenin Bogaziçi öngörünüm bölgesi disinda kaldigini aktardi.

"Eski haline getirildi diye biliyorum’’

Durusmada savunma yapan sanik Muhammet Burak Özdemir, isletmeci oldugunu ve aylik gelirinin 30 bin lira oldugunu belirterek, "Tutanaga konu kis bahçesinin üstü ve yanlari açik hale getirilip eski haline getirildi diye biliyorum. Zira ben uzun süredir yurt disinda oldugum için orasiyla diger sanik sanik Ismail Bey ilgilendiginden kendisinden son durumun bilgisini bu sekilde almistim. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Sanik avukatlari mahkemede, bozma ilamina uyulmasini, islemin suç teskil etmemekle birlikte eski haline getirildigini, ayrica yerin Bogaziçi alaninda kalmadiginin gelen cevaplarda belli oldugunu, dolayisiyla müvekkilinin beraatini ve aykirilik da giderildiginden davanin düsmesini istediklerini söyledi.



Düsme karari verilmesi talep edildi

Durusmada görüsü sorulan Cumhuriyet Savcisi, saniklarin eylemlerinin Türk Ceza Kanunu’ndaki "imar kirliligine neden olmak" suçu dahilinde oldugunu ve dava konusu yerin eski haline getirildigini degerlendirerek, saniklar hakkinda ayri ayri düsme karari verilmesini talep etti. Son sözü sorulan sanik Özdemir, mütalaaya katildigini ifade etti.



Karar açiklandi

Mahkeme, dava konusu yerin öngörünüm bölgesinin disinda kalmasi ve sadece etkilenme bölgesinde yer almasini dikkate alarak, ilgili kanunlara göre saniklarin eylemlerinin suç kapsamina girmedigini söyledi.

Dava konusu isletmenin eski haline getirilmesini de dikkate alan mahkeme, saniklar hakkinda ayri ayri düsme karari verdi.

"Bir dava açilmis belediye tarafindan, geldik, ifademizi verdik"

Durusmanin ardindan basin mensuplarini görünce sasiran Burak Özdemir, "Bir sey yok, karar da yok zaten. Dava restoranla alakaliydi, tente yapimiyla ilgiliydi. Bir dava açilmis belediye tarafindan, geldik, ifademizi verdik. Sikinti yok yani, her sey yolunda. Yargilama falan yoktu, konustuk sadece, bunda bir sey yok, sakin olun" diye konustu.

Burak Özdemir’in avukati ise, "Imar kirliligine neden olmaktan dolayi bir dava vardi, düsme karari verildi" ifadesini kullandi.

"Birden kamerayi kaldirinca dedim ne oluyor"

Basin mensuplarina takilan Burak Özdemir, "Korktum ben sizi tanimayinca, birden kamerayi kaldirinca dedim ne oluyor. Hele sen, felaketsin. Hadi kolay gelsin" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile