D Vitaminiyle Zenginlestirilmis Besinler Bagisikligi Artirmada Yardimci Oluyor

D Vitaminiyle Zenginlestirilmis Besinler Bagisikligi Artirmada Yardimci Oluyor

Degisen is ve yasam aliskanliklarinin vücut bagisikliginin vazgeçilmez unsurlarindan olan D vitamininden yararlanmayi büyük oranda etkiledigi belirtiliyor. Yapilan arastirmalara göre özellikle pandemi döneminde bagisikligi artirmanin salginla mücadele adina önemine dikkat çeken uzmanlar, bagisikligi güçlendirecek ürünleri ve D vitamini yönünden zenginlestirilmis besinleri tüketme tavsiyesinde bulunuyor.

Hastaliklardan uzak, saglikli bir yasamin ön kosulunun bagisikligi güçlendirecek bir beslenme düzenini tercih etmekten geçtigi ifade ediliyor. Pek çok uzmana göre güçlü bir bagisikligin olmazsa olmazlarindan D vitamini ihtiyacinin karsilanmasi için günes isinlarindan yeterince yararlanilmasi ve dogru beslenme kurallarina uygun bir yasam tarzinin benimsenmesi gerektigi ifade ediliyor. Ancak günümüzde yasamin yogun temposu içerisinde kapali mekanlarda ve bilgisayar basinda geçen uzun saatlerde, D vitamini ihtiyacinin karsilanmasi zorlasabiliyor. Covid-19 pandemisi sürecinde, D vitamini eksikligi de dikkat çekti.

Türkiye genelinde D vitamini yetersizligi orani: yüzde 89

Saglik Bakanligi tarafindan 2017 yilinda yapilan ve 2019 yilinda yayinlanan Türkiye Beslenme ve Saglik Arastirmasi bulgularina göre, Türkiye’de D vitamini düzeyi normal olan bireylerin orani yüzde 10.9, yetersizlik orani yüzde 25.9, düsük ve çok düsük olma orani ise sirasiyla yüzde 44.7, yüzde 8.1 olarak ortaya çikti. Bu bulgular isiginda Türkiye’de toplam D vitamini yetersizlik ve eksiklik oraninin yüzde 89.1 olarak ölçüldügü ögrenildi.

D vitaminiyle zenginlestirilmis besinler deger tasiyor

D vitamini, kemigin ana yapi taslarindan biri olan kalsiyumun kemiklere yerlesebilmesi adina hayati bir fonksiyon üstlendigi belirtiliyor. D vitamini yetersizligi kalsiyum ile birlikte çocuklarda rasitizme, yetiskinlerde ise kemik mineral yogunlugunun azalmasi sonucu kemik kaybina, osteoporoz ve osteomalasiye neden oldugu belirtiliyor.

Türkiye Beslenme ve Saglik Arastirmasi’nda da ifade edildigi gibi; toplum sagligini tehdit eden D vitamini eksikligiyle mücadelede, D vitaminiyle zenginlestirilmis besinler büyük bir deger tasiyor. Tüketicilerinin bagisikligini güçlendirmek amaciyla gida inovasyonunda projelere imza atan Muratbey, D vitamini eksikliginin giderilmesi ve bagisikligin güçlendirilmesi için zengin seçenekler sunuyor. Pandemi döneminde üretimde aldigi önlemlerle hem çalisan sagligini hem gida güvenligini saglayan marka, D vitamini ile zenginlestirilmis peynirleriyle de tüketicinin bagisikligini güçlendirip sagliga ve pandemiyle mücadeleye katki saglamaya çalisiyor.

Markanin “Burgu Plus”, “Taze Peynir Plus” ve “Taze Kasar Plus” peynirleri ve ayni sekilde çocuklara peyniri sevdirmek için üretilen “Muratbey Misto”, bagisikligi artirmaya ve günlük D vitamini ihtiyacini karsilamaya yardimci oldugu belirtiliyor. Ürünlerin 100 graminin 5 mikrogram D vitamini içerdigi ifade ediliyor. Ürünlerin sadece 100 gram tüketilmesi ile Saglik Bakanligi Türkiye Beslenme Rehberi (TÜBER)’ne göre 2 yas üstündeki tüm bireyler için önerilen günlük D vitamini gereksiniminin yüzde 33’ü karsilandigi belirtiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile