Dag, 'Hamas'a Da Ismail Haniye'ye De Amasiz Bir Sekilde Destek Verdik'

Dag, 'Hamas'a Da Ismail Haniye'ye De Amasiz Bir Sekilde Destek Verdik'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, Gazze’de yasananlar karsisinda mazlumun ve magdurun yaninda olduklarini belirterek, “Hamas’a da Ismail Haniye’ye de amasiz bir sekilde destek verdik” dedi.



AK Parti Karabük Il Baskanligi Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi, Vali Nafiz Kayali Gençlik Merkezi’nde yapildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan toplantiya AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Sahin, Ali Keskinkiliç, belediye baskanlari, parti teskilati ve vatandaslar katildi.



Toplantinin açilisinda konusan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, “Önümüze çikan takoz politikalara ragmen inandigimiz yolda ilerlemekte bir gün bile tereddüt etmedik. Ülkemizin büyümesini, milletimizin huzurunu çekemeyenlere karsi yillarca hem içeride hem disarida mücadele ettik. Bugün de her alaniyla gelisen ve büyüyen Türkiye’de Türkiye Yüzyili hedeflerini gerçeklestirmek için canla basla çalismaya devam edecegiz” dedi.



“Bir süredir cografyamizda zor dönemler yasiyoruz, zor bir süreçten geçiyoruz” diyen Dag, “Sadece söyle baktigimizda istikrar adasi diye ifade edebilecegimiz Anadolu cografyasi, Türkiye cografyasi huzur bozulmasinin disinda kalan bir cografyadir. Bunda da Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderligi, AK Parti’nin kesintisiz bugüne kadar tek basina iktidar olmasinin çok büyük etkisi var” ifadelerini kullandi.

Ikinci Körfez Savasi’ndan itibaren cografyada istikrarsizligin, savasin ve terörün hakim oldugunu belirten Dag, “Suriye’de yillarca yasandi. Irak’ta yeni birkaç yildir bir istikrarsizlik süreci var. Iran sürekli bir istikrarsizlik içinde. Son birkaç yildir da özellikle pandemi ve sonrasinda da Rusya-Ukrayna Savasi’nin devreye girmesi öncesinde de Gürcistan’da yasanan hadiseler. Simdi de Gazze’de yasadiklarimiz. Herkes biliyor ki bu cografya hassas, önemli bir cografya. Herkes ve her ülke için kiymetli bir cografya. Bütün güçler kendi güçlerini gösterme geregini bu cografya üzerinden yapiyorlar ve biz de tarihi birikimimiz bu cografyaya ne kadar kiymet ve önem verdigimizi ve bu cografyada yapacagimiz hamleleri tarihi kimligimize uygun oradan aldigimiz referansla hareket ettigimiz gösteren en önemli unsurlardir. Bizim tarihi kimligimizde bu cografyanin birçok bölgesine hakim iken ortaya çikartilan savaslarla o hakimiyetimizin nasil giderildigini hangi oyunlarla yapildigini gayet iyi biliriz. Onun için duygularimiz ve aklimiz bizi bu noktada rasyonel hareket etmeye her zaman için müsait hale getirmistir” diye konustu.



“Hamas’a da Ismail Haniye’ye de amasiz bir sekilde destek verdik”

Gazze’de yasanan olaylara da deginen Dag, sunlari söyledi: “Son bir yildir Gazze’de yasananlara baktigimizda birilerinin isin nereye dogru götürmek istedigini gayet iyi bir sekilde biliyoruz. Hepimizi derinden üzen Iran’da Ismail Haniye’nin bir suikast sonucu sehit edilmesi gerçekten tarihte not edilecek ve tarihte sadece not edilip kalmayacak bir süreç. Tarihi anlamda konusulacak bir süreç. Onun da ötesinde bölgedeki istikrari tesis etmek isteyenlere karsi da çok net ifadesiyle istikrarsiz isteyenleri tam arzuladigi nokta. Ayni zamanda da herkesin durusunu gösteren bir husustur. Hem Gazze olayi basladigindan bu yana hem de son olayda bizim parti olarak da su anda ülkeyi yöneten iktidar olarak da durusumuz çok açik ve nettir. Mazlumdan, magdurdan taraf olduk. Hamas’a da Ismail Haniye’ye de amasiz bir sekilde destek verdik.”

Dag, “Bugün burada on binlerce çocugun ölüm fermanli imzalayan, bunun talimatini veren ve 57 defa Amerikan Kongresi’ne ayakta alkislayanlari cesaretlendiren Türkiye’de muhalefette de olsa siyasetçilerin olmasi yüz karasidir. Gelecek hedefleri için agabeylerimiz bize bir sey söylemesin, onlara sirin gözükmek için ya da onlarin piyonlugunu yapmak için onlari cesaretlendirecek yapilan açiklamalarin tamami açikçasi bu ülke hassasiyetlerine, bu topraklarin hassasiyetine bir kale oldugunun en büyük göstergesidir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile