Dağ Krallığında Para Bulamayan Üniversite, Eğitime Ara Verdi

Güney Afrika’da bir dağ krallığı olan Swaziland’da, ülkenin ismini taşıyan üniversite parasızlıktan dolayı yeni akademik yılda faaliyetlerine başlayamadı.

Swaziland Üniversitesi yetkilileri, eğitim kurumunun tekrar ne zaman açılacağı konusunda bir bilgi veremedi.

Swaziland Üniversitesi kayıt memurlarından Sipho Vilakati, “Kurumunuz mali sıkıntılardan dolayı yeni kayıtları durdurma, ilk dönem derslerini başlamadan erteleme ve üniversiteyi belirlenecek bir tarihte yeniden açmaya karar vermiştir” şeklinde açıklama yaptı.

Üniversitenin öğrenci konseyi lideri Pasika Dlamini ise “Vilakati’nin açıklamasından sonra yeni akademik yılın başladığı pazartesinden beri sınıflar boş. Parasızlıktan eğitimimiz yarıda kaldı.” dedi.

Dünyanın en fakir ülkesi olarak bilinen Sahraaltı Afrika’nın son monarşisi Swaziland, geçen yıl bin 200 öğrenciye burs verirken, bu yıl rakamı 300’e düşürdü.

Kral III Mswati tarafından yönetilen Afrika`nın dağ krallığı, geçen hafta Güney Afrika’dan aldığı 335 milyon dolarlık krediyle rahat bir nefes almıştı. Öte yandan Swaziland ekonomik sıkıntı çekerken, Kral 3. Mswati’nin görkemli hayatı eleştirilere hedef olmaya devam ediyor.

Swaziland Üniversitesi, beyazların ırkçı döneminde sosyal haklardan mahrum edilen Güney Afrika`nın bugün önemli koltuklarında oturan siyah yöneticilere eğitim vermesiyle adını duyurdu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile