Dagc 34 Yaşında

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti , 34'üncü kuruluş yıl dönümü nü kutluyor.


DAGC Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 24 Kasım 1979 tarihinde kurulan DAGC'nin, geçen zaman içinde büyüyerek Doğu Anadolu Bölgesi'nde yerel ve yaygın basında görev yapan çalışanları bünyesinde topladığı belirtildi.

DAGC'nin, mesleki sorunların yerel ve ulusal platformlara taşınmasında önemli bir görev yürüttüğü vurgulanan açıklamada, basın çalışanlarının sorunlarının çözümünde meslek örgütleriyle sürekli diyalog halinde olduğu, mesleki yasaların hazırlanmasında ve çıkarılma sürecinde hazırladığı raporlarla katkıda bulunduğu ifade edildi.

Cemiyetin bölgedeki çalışmalarının yanı sıra Türkiye'deki gazetecilik meslek örgütleri ile yakın ilişkilerini sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, "Son olarak da bölgemizdeki gazeteciler cemiyetlerinin bir araya gelmesiyle Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu'nu kurarak ilk genel kurulunu da geçtiğimiz günlerde yaptık. Yeni çatı örgütümüz, diğer bölgelerdeki federasyonlarla birlikte yakın bir tarihte Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun kuruluşunu gerçekleştirecektir. Bu gelişme mesleğimiz açısından önemli bir birliktelik olacaktır" denildi.

Açıklamada, kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede görev yapan ve ebediyete intikal eden tüm üye ve meslektaşların rahmet ve minnetle anıldığı kaydedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile