Dagcilar 6. Ulusal Karababa Zirve Senliginde Bulustu

Dagcilar 6. Ulusal Karababa Zirve Senliginde Bulustu

Türkiye’nin dört bir tarafindan gelen dagcilar, 6. Ulusal Karci Dagi Karababa Zirve Senligi için hafta sonu Denizli’de bir araya geldi. Pamukkale Arama Kurtarma Doga Sporlari Kulübü’nün (PAKDOS) düzenledigi yaklasik 400 kisinin katildigi programda ilk gün kamp yapan katilimcilar, ikinci günün ilk isiklariyla birlikte Karci Daginin en zorlu zirvesi olan 2308 metre rakimli Karababa zirvesine doga yürüyüsü gerçeklestirdi.



Türkiye Dagcilik Federasyonu Denizli Il Temsilciligi ve PAKDOS tarafindan bu sene 6.’si düzenlenen Karci Dagi Karababa Zirve Senligi 27-28 Nisan tarihlerinde Denizli’nin ev sahipliginde yapildi. 27 Nisan Cumartesi günü baslayan program, ilk olarak sabah saatlerinde Denizli Valiligi Atatürk Aniti önünde saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi.

Geleneksel olarak bu sene 6.’si yapilan dagcilik faaliyetini desteklediklerini ifade eden Ilman, güzel bir etkinlik olmasini diledi. Kampa ilk gün katilan dagcilar ve dogaseverler, yeni hizmete açilan Kent Müzesini Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan görevlendirilen rehber esliginde gezdi. Ardindan Tarihi Kaleiçi Çarsisi ve Babadag ishani gezisi yapildi.

Ilk gün kamp, ikinci gün zirve yürüyüsü

Merkezefendi ilçesi Ornaz vadisi üzerinde bulunan ormanlik alanda ilk gün çadir kampi kuruldu. Faaliyete 15 ilden 230 dagci ve dogasever ile 70 ögrenci ve Dag Arama Kurtarma Derneginden 40 arama kurtarma gönüllüsü katildi.

Kampta yapilan eglenceli etkinliklere halk oyunu ekipleri gösterileri ile eslik etti. 28 Nisan Pazar sabahi 05.00’te dagcilar ve dogaseverler zirve tirmanisi ve doga yürüyüsü için harekete geçti. 2308 metre rakimli Karci Dagi Karababa zirvesine 99 sporcu ve görevli ekipler tirmanirken, dogaseverler ve ögrencilerden olusan katilimcilar ise Karci Daginin muhtesem patika ve selaleleri ile bezeli Ornaz vadisinde 12 kilometrelik doga yürüyüsü yapti.

“Doga sporlarina ilgi her geçen gün artiyor”

Etkinligi organize eden Türkiye Dagcilik Federasyonu Denizli Il Temsilcisi ve Pamukkale Arama Kurtarma Doga Sporlari Kulübü Baskani Ali Fuat Avci, Denizli’nin dagcilik sporu için güzelliklerini ve bu spora olan farkindaligini 6.sini düzenledikleri Ulusal Karababa Zirve Senligi ile bir kez daha gerçeklestirdikleri için mutlu olduklarini söyledi.

Pandemi sonrasi doga sporlarina olan ilginin arttigini belirten Avci, ilk organizasyonlarinda 120 kisi ile yapilan bu faaliyetin, bu yil resmi kayitli 340 kisiye ulastigini, kampa gelenlerle birlikte yaklasik 400 kisinin bu heyecani yasadigini kaydetti.

faaliyetin gerçeklesmesinde katkisi olan tüm kurumlara tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile