Dagcilar Sakli Cennet Kaval Selalesini Ziyaret Ettiler

Dagcilar Sakli Cennet Kaval Selalesini Ziyaret Ettiler

Hakkari’nin Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi üyeleri, 3 saatlik trekking yürüyüsün ardindan Hakkari sinirlarinda bulunan sakli cennet olan Kaval Selalesini ziyaret ettiler.

Hakkari ve ilçelerini her hafta gezerek tanitan Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi üyeleri, sakli cennet olarak anilan kaval selalesine ulasmak için karayolu ile Hakkari’ye gittiler. Ilçede güzel etkinliklerle anilan Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi 21 kisilik grupla, ilk olarak bölgede doga yürüyüsü yaptiktan sonra, sakli cennet olarak anilan Kaval selalesini gezerek daha sonra doyasina yüzdüler.

Hakkari’nin tanitimi için her hafta baska bir noktada gittiklerini ifade eden Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi Baskani Suat Öztekin, ’’Kaval selalesi bu bölgede esi benzeri az rastlanan selaleler den biridir. Bu selale doganin içine gizlenmis bir selaledir. Birçok dogaseverlerin ugrak noktasi olan bu bölge sadece selalesi ile degil derin vadisi, el degmemis dogasi ve birçok yabani hayvani barindiriyor. Kaval vadisi bölge halki tarafindan üzerine hikâyeler ve sarkilar söylenmis bir essiz yerdir. Bizde hem yerinde gezdik hemde doyasina yüzdük. Biz dogaseverler bu güzelliklerin korunmasi için elimizden geleni yapacagiz ve yapmaya da devam edecegiz’’ dedi

Hakan Zanyar Aykut ise, ’’Hakkari’de ve ilçelerinin en güzel selalelerin biri olan Kaval Selalesi bu haftaki rotamizin odak noktasi oldu. Dernek olarak 21 kisilik bir grupla Hakkâri bölgesinin sakli cenneti olan Kaval Selalesinde ziyarette bulunduk. Gerçekten selalesini görüp görmez insani saskina çeviren doga harikasina sahip ve böyle doga güzelliklerin bir arada oldugu ve bütünlestigi bir yer yok bu cografyada. Daglarin arasinda akan sular ve üst kisimlarinda yesillikler arasinda akan su, yüzlerce yerden çesme gibi akarak asagida küçük bir gölet olusturuyor. Hakkari’nin sakli cenneti Kaval Selalesi bu bölgenin en güzel ve kendi alaninda ilki olabilir. Selalenin döküldügü yerde ise bir gölet bulunmaktadir. Selaleye oldukça yakin bir yerde aracinizi birakarak selale içerisine yürüyerek gitmeniz mümkündür. Bu alan dogaseverler tarafindan yürüyüs alani olarak da kullanilmaktadir. Bizde grup halinde buralara gelerek doga yürüyüsü yaptik. Daha sonra doyasina içinde yüzdük ’’ifadelerini kullandik.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile