Dağcılar Uludağ'da Buluştu

Türkiye'nin değişik vilayetlerinden 132 dağcı, Dağcılık Federasyonu'nun ilk başkanı Latif Osman Çıkıgil'i anmak için Uludağ'ın 2 bin 543 metrelik zirvesine tırmandı.

Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü'nün (BUDAK) düzenlediği ve Bursalı olan ilk Dağcılık Federasyonu Başkanı Merhum Latif Osman Çıkıgil'in hatırasını yaşatmak için 1986 yılından beri yapılan geleneksel tırmanışa, değişik şehirlerden gelen 132 dağcı katıldı. Bursa Kent Konseyi'nin de desteklediği bu yılki program, cuma akşamı Ördakli Kültür Merkezi'nde, Everest'e 2 kere çıkan dağcı Tunç Fındık ile yapılan söyleşiyle başladı. Türkiye'nin 22 ayrı dağcılık kulübünden gelen sporcular, cumartesi günü
ise Nilifer, Osmangazi ve Yıldırım belediyelerinin tahsis ettiği otobüslerle oteller bölgesine ulaştılar.
Bursa, Muğla, Niğde, Aydın, İstanbul, Isparta, Balıkesir, İzmir, Mersin, Denizli, Giresun, Kocaeli, Eskişehir, Sakarya, Samsun, Ankara'dan gelen dağcılar, önceki yılların aksine, güneşli havada ve kuru bir zeminde Uludağ'ın 2 bin 543 metrelik zirvesinde yapılan saygı duruşuna katıldılar.
Zirvenin altındaki Kilimli gölünde 55 çadırda geceyi geçiren dağcılar, dolunayın altında açık havada yıldızları seyretmenin keyfini çıkardılar. Gece sıcaklığının eksinin altına düşmesiyle gölün kenarında oluşan buzlanmayı seyreden dağcılar, sabahın ilk ışıklarıyla yola düştüler. Katırlı dağları ve Yenişehir manzarasını doyasıya seyrederek yaklaşık 15 kilometrelik bir güzergahı takip eden dağcılar, 6 saat sonra Seyit Abat köyüne ulaştılar.
BUDAK Başkanı Ali İştem, "Bursa Dağcılık ve Doğa Sporlar İhtisas Kulübü olarak 1995 yılından bu tarafa düzenlediğimiz faaliyet her yıl daha fazla alaka görüyor. Geleneksel hale getirdiğimiz bu programı ileride uluslararası çapta düzenlemeyi hedefliyoruz. Bursa olarak değişik bölgelerden sporculara ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile