Dagcilar Yenilenebilir Enerjiye Dikkat Çekmek Için Tirmandi

Dagcilar Yenilenebilir Enerjiye Dikkat Çekmek Için Tirmandi

Rota Doga Sporlari Kulübü üyesi 12 dagci, Van’in Gevas ilçesinde 3 bin 100 rakimda kurulan rüzgar enerjisi santrali (RES) bölgesine tirmanis gerçeklestirdi.

Van Gölü Havzasi’ni tanitmak ve doga bilinci kazandirmak üzere etkinlikler düzenleyen Rota Doga Sporlari Kulübü’nün üyeleri, her hafta yeni bir bölgede etkinlik düzenliyor. Bu çerçevede kulübün bu haftaki etkinligi ise Gevas ilçesinde yer alan 3 bin 100 rakimli Dernekos Dagi oldu. Baharin hakim oldugu dagin eteginden tirmanisa geçen dagcilar, zirvede ise kar örtüsüyle karsilasti. Ayni günde iki mevsimi bir arada yasayan dagcilar, zirveye kurulan rüzgar enerjisi santrali manzarasinda hatira fotografi çektirdikten sonra inise geçti.

“Yenilenebilir enerji kaynaklarini çogaltmamiz gerekiyor”

Geziye dair açiklamalarda bulunan Rota Doga Sporlari Kulübü Baskani Sedat Karacan, 12 kisilik bir ekiple Dernekos Dagi’na zirve tirmanisi gerçeklestirdiklerini belirtti.

Bu haftaki tirmanis etkinliklerinde yenilenebilir enerjiye dikkat çekmek oldugunu ifade eden Baskan Karacan, “Diger enerji kaynaklarini düsündügümüzde çevre kirliligi kaçinilmaz oluyor. Bu yüzden yenilenebilir enerji kaynaklarini günümüzde çogaltmamiz ve önemsememiz adina bölgede bir etkinlik gerçeklestirdik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile