Daglar Delinecek, Ilçeler Birbirine Tünelle Baglanacak

Daglar Delinecek, Ilçeler Birbirine Tünelle Baglanacak

Trabzon’un sehir içi ve transit trafigini düzenlemek amaciyla projelendirilen ve 1 Mayis 2023 tarihinde temeli atilan Güney Çevre Yolu’nda çalismalar sürüyor. Toplam 43,8 kilometre uzunlugu ile kentin mega projelerinden biri olan Güney Çevre Yolu üç kisim halinde hayata geçirilecek. Ilk 4 kilometresinde kazi ve tünel çalismalari süren projenin 35,8 kilometresinin 15 adet tünel ile 2,1 kilometresinin ise 14 adet viyadük ile geçilmesi planlaniyor.

Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki İçel mahallesinde 1 Mayis 2023 tarihinde temeli atilan Güney Çevre Yolu’nda çalismalar sürüyor. Kentin mega projelerinden biri olan ve toplam 43,8 kilometre uzunlugu ile özellikle Karadeniz Sahil Yolu’ndaki transit trafigini düzenlemek amaciyla projelendirilen Güney Çevre Yolu üç kisim halinde hayata geçirilecek. Çevre Yolu’nun Karadeniz Sahil Yolu’ndan ayrildigi proje basinda T-1 tünelinin ilk 4 kilometresinde kazi ve tünel çalismalari süren projenin 16,5 kilometre uzunlugundaki birinci kisminda 31 metre genisligindeki 3 gidis 3 gelis seritli yolda 7 tünel ve 7 viyadük yer alacak. 35,8 kilometresinin 15 adet tünel ile 2,1 kilometresinin ise 14 adet viyadük ile geçilmesi hedeflenen proje Arsin ilçesinde tamamlanacak.

Ahmet Metin Genç: “Ciddi bir kamu yatirimi”

Güney Çevre Yolu’nda devam eden çalismalar ile ilgili bilgiler veren Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, projenin ilk 4 kilometresinde kazi ve tünel çalismalarinin sürdügünü söyledi.

Baskan Genç, “Güney Çevre Yolumuz epeydir sehrimizde konusulan bir proje. Hem bir taraftan sahil yoluna alternatif bir transit geçis güzergahi ama diger yandan da bizi daha çok yönüyle ilgilendirdigi sekliyle arz etmek isterim sehircilik açisindan da Trabzon’umuzun biliyorsunuz sehir sahil bandina sikismis bir sekilde sehrimizin güneye tasinabilmesi, güneye dogru açilabilmesi, sehirlesmesi, yeni yasam alanlarinin, kamu alanlarini, sosyal yasam alanlarini, diger ünitelerimizin olusabilecegi bir alan olmasi hasebiyle de çok önemli. Cumhurbaskanimizin iradesi, karari, kararliligi bu bölgeye olan hassasiyeti bütün bunlardan dolayi kendilerine mütesekkiriz. Bölgemizin çok önemli kazanimlari oldu. Ama bu yolun startini vermis olmasi basli basina bizim için önemli bir hadise. Su an itibariyle ilk 4 kilometresinde kazi ve tünel çalismalari basladi.

Biz de süratle takip ediyoruz. Birinci etabimiz yani giris Akçakale’yle Akyazi arasinda düsünülen etap Ortahisar’imizin Karsiyakasi ile birlesti. Dolayisiyla 16 kilometrelik ilk etabin birinci dilimini su anda çalisiyoruz. Bizde yakin takip ediyoruz. Tabii bu ciddi bir kamu yatirimi. Ama hükümetimizin hal ve sart ne olursa olsun bunu Trabzon’umuza kazandirma konusundaki desteklerine tekrar Cumhurbaskanimiz nezdinde bütün bakanlarimiza, milletvekillerimize sükranlarimizi sunuyoruz. Sehir baglantilari noktasindaki çalismalarda biz de elimizden geldigi kadar katkilarimizi yapip imar konusundaki düzenlemelerimizi yapip bu büyük yatirimi sehrimize bir an önce kazandirmanin gayreti içerisinde olacagiz” ifadelerini kullandi.

Kamulastirma sürüyor

1 Mayis 2023 tarihinde temeli atilan Güney Çevre Yolu’nun Akçaabat Geçisi projesi kapsaminda Karayollari Genel Müdürlügü tarafindan kamulastirma çalismalari da sürüyor. Konuya iliskin Cumhurbaskani Karari ise geçtigimiz aylarda Resmi Gazete’de yayimlandi. Karar ile Trabzon Güney Çevre Yolu Akçaabat girisi (Darica-Yildizli) arasi yolu projesi kapsaminda, Özmersin, Akçakale, Salacik, Yeniköy, Darica, Kavakli, Çolakli, Nefsipulathane, Ortamahalle, Yenimahalle, Demirci, Dürbinar, Kaleönü, Saritas, Kayalar, Yaylacik, Osmanbaba, Sögütlü ve Yildizli mahalleleri sinirlari içerisinde bulunan bazi tasinmazlarin Karayollari Genel Müdürlügü tarafindan kamulastirilmasi yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile