Dağlıca’da Düşen Helikopterden Yaralı Kurtulan Uzman Çavuş Baba Evinde

Dağlıca’da Düşen Helikopterden Yaralı Kurtulan Uzman Çavuş Baba Evinde

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde inişe geçtiği sırada düşen helikopterden yaralı olarak kurtulan ve GATA'da bir süre tedavi gören Uzman Çavuş Oktay Yuca, taburcu olmasının ardından Manisa’nın Selendi ilçesindeki baba evine gelerek ailesiyle hasret giderdi.

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 22 Temmuz'da Jandarma Genel Komutanlığı'na ait S-70 Sikorsky tipi helikopterin düşmesi sonucu 5 asker şehit olurken, 7 asker de yaralanmıştı. Yaralı askerlerden Uzman Çavuş Oktay Yuca, Van Asker Hastanesi'ndeki ilk tedavisinin ardından Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevk edildi.

Uzman Çavuş Yuca, tedavisinin tamamlanmasının ardından memleketi Manisa’nın Selendi ilçesi Çanşa köyündeki baba ocağına geldi. Uzman Çavuş Yuca'nın Yüceler Mahallesi'nde oturan ailesi, gözyaşlarına hakim olamadı. GATA'da kendisini ziyarete geldikleri sırada 1,5 aylık kızı Aygül'ü ilk kez gören gazi Yuca, kızını bir an olsun yanından ayırmadı

Evine ziyaretçileri kabul eden Uzman Çavuş Oktay Yuca, "Eşime, aileme ve sevdiklerime kavuştum. Tedavim memleketimde sürecek. Vücudumun çeşitli yerlerinde kırıklar var. Yaralı silah arkadaşlarım da GATA'da tedavi görüyor. İnşallah en kısa zamanda iyileşirler, ailelerine kavuşurlar. Arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum. Şehit düşenlere Allah rahmet eylesin, anne ve babalarına Allah sabır versin. Kaza anında 7 gün komada kalmışım. Sağlığıma kavuşunca gidip kaldığım yerden görevime devam etmek istiyorum. Seyid Onbaşı gibi atalarımız vatanı korumak uğruna hayatlarını ortaya koydular. Hepimizin görevi vatanımızı her türlü tehdit karşısında kanımızın son damlasına kadar korumaktır. İnsanca, onurlu şekilde yaşayabilmek için vatana ihtiyacımız var. Her şeyden önce vatanımızın, şehitlerimizin, gazilerimizin değerini bilmek durumundayız. Bedenimizde dolaşan kanı son damlasına kadar bu topraklar için dökmeye hazırız. Biz, vatan namus zihniyetindeki atalarımızın evlatlarıyız. Son nefesimize kadar can tenden ayrılıncaya kadar vatan, millet, bayrak, namus ve şeref uğruna mücadele edeceğiz" dedi

Oğullarına kavuşan baba Adil ve anne Rafiye ile eşine kavuşan Naime Yuca ise, yaşadıkları mutluluğun tarifsiz olduğunu belirterek, sevinçten sabaha kadar hiç uyumadıklarını dile getirdiler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile