Dahiliye Vaka Güncellemeleri Toplantisi

Dahiliye Vaka Güncellemeleri Toplantisi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Nefroloji Bölümü tarafindan ‘‘Dahiliye Vaka Güncellemeleri” toplantisinin ikincisi düzenlendi.

Bir otelde Gaziantep ve çevre illerden alaninda uzman hekimlerin katildigi toplantida, dahiliye alanindaki birbirinden farkli vakalarda güncel tedavi yöntemleri ile ilgili bilgiler paylasildi.

SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Iç Hastaliklari Ana Bilim Dali, Nefroloji Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehtap Akdogan, açilista yaptigi konusmada “Dahiliye Vaka Güncellemeleri Toplantimizin ikincisini düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Gösterdiginiz ilgi, toplantilarimizi düzenlemek konusunda ne kadar dogru karar verdigimizin göstergesidir. Toplantilarimizin devamliligi, genç hekimlerimizin gösterdigi ilginin sonucudur” dedi.

Teorik bilgilerin farkli kaynaklardan edinilebilirken, bu tür toplantilarda interaktif bir sekilde karsilasilan vakalara yönelik uygulanan tedavi seçeneklerinin paylasilmasinin çok degerli oldugunu kaydeden Prof. Dr. Akdogan, “Hastalarimizi tedavi ederken, bir taraftan da akademisyen olarak görevimiz bölgemizdeki uzman hekimlerle yeni ve farkli tedavi seçenekleri ile ilgili bilgi paylasimina öncülük yapmaktir. Bu toplantilardaki amacimiz, bölgemizdeki hekim ve hastalar için yenilikçi tedavilere aracilik etmektir” ifadelerini kullandi.

Prof. Dr. Akdogan, açilis konusmasinin ardindan “Iki Yetmezlikli Hasta (Karaciger - Böbrek)” konulu sunum gerçeklestirdi.

Memorial Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. A. Emre Yildirim ve Gaziantep 25 Aralik Devlet Hastanesi Iç Hastaliklari Bölümü’nden Uzm. Dr. Erengül Pektas “Hepatorenal Sendromlu Vaka Çözümlemeleri” konusuna degindi.

Sirotik Hastalarda Akut Böbrek Hasari konusunda olgu sunumu yapan Prof. Dr. Yildirim ve Uzm. Dr. Pektas, özellikle ayirici taninin önemi konusuna vurgu yapti.

Gaziantep Üniversitesi Tip Fakültesi Iç Hastaliklari Ana Bilim Dali’ndan Doç. Dr. Sezgin Barutçu ve SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Iç Hastaliklari Ana Bilim Dali’ndan Arastirma Gör. Dr. Muhammed Aslan “Gastroenterolojik Vaka Çözümlemeleri” konusunda bilgiler paylastilar.

Sunumlarin ardindan katilimcilarla vaka tartismalari gerçeklestirilerek, sorular yanitlandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile