Daire Fiyatina Tespih Koleksiyonu

Daire Fiyatina Tespih Koleksiyonu

Malatya’da yasayan Hasan Boyraz’in birbirinden degerli taslardan olusan, piyasa degeri bir milyonun üzerindeki tespih koleksiyonu görenleri sasirtiyor. Tamami hediye olan koleksiyonda ise 500 çesit tespih bulunuyor.

Battalgazi ilçesinde yasayan esnaf Hasan Boyraz’in (42) evinin bir odasinda muhafaza ettigi tamami hediye olan, piyasa degeri bir milyonun üzerindeki tespih koleksiyonu görenleri sasirtiyor. Aralarinda Osmanli kehribarindan yapilma tespihlerin de bulundugu koleksiyona gözü gibi baktigini aktaran Boyraz, her bir tespihin ayri bir hikayesinin oldugunu belirterek, ”Küçük yaslardan beri tespihlere hep ilgi duydum. Son üç yilda ise bu ilgimi fark eden dost ve arkadaslarimin hediye ettigi tespihleri muhafaza ederek bir koleksiyona dönüstürdüm. Evimde bir odami ayirdigim koleksiyonuma gözüm gibi bakiyorum” dedi.

Koleksiyonda yer alan tespihlerin tamaminin hediye oldugunun altini çizen Boyraz, ”Tespihlerin benim için önemli olan kismi manevi degeridir. Dostlarimin hediyesi olan bir tanesini dahi para ile almadim. Koleksiyonumda, il disinda hediye edilen, fiyat araligi 200 ila 20 bin TL degerinde olan tespihler de var. Tahminen toplaminin degeri bir daire fiyati eder” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile