Daka Proje Sonuçları Açıklandı

Daka Proje Sonuçları Açıklandı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından 2012 yılında teklif çağrısına çıkılan ‘Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı’ kapsamında Muş 4 proje ile en çok proje alan il oldu.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından 2012 yılı bütçe ve çalışma programında yer alan ‘Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı’ sonuçları Muş’ta gerçekleşen toplantı ile açıklandı. Bağımsız değerlendirme uzmanları tarafından incelenerek ön değerlendirmeden geçen projeler, DAKA Yönetim Kurulu toplantısında üyelerin onayıyla kesinleşti. Program kapsamında finans desteği almaya hak kazanan 10 proje arasında Muş ili, 4 proje ile en çok projesi geçen il oldu.

Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan DAKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Muş Valisi Ali Çınar, destek programı kapsamında yararlanıcılara toplamda 10 milyon 430 bin TL kaynak sağlandığını belirtti.

Çınar, “DAKA Yönetim Kurulu Toplantısı’nda 2012 yılı Bütçe ve Çalışma Programı’nda yer alan ‘Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı’ kapsamında başvurusu yapılan projeler değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda 10 projeye destek verme kararı alındı. Toplamda 10 milyon 430 bin TL finans desteği sağlayacağımız bu projeler ile bölgemizin gelişimine güzel katkılar sağlayacak yatırımlar yapılacağını umuyorum. İlimiz de bu süreci başarılı bir şekilde tamamlayarak 10 projeden 4 tanesini almayı başardı. Muş ili haricinde Van 2, Bitlis 1 ve Hakkâri 3 proje aldı. Biz Muş olarak, sağlam adımlarla, azimle ilerliyoruz. Her alanda ilimizin kalkınması için tüm kurumlarımızla çalışıyor, her platformda gereken gayreti gösteriyoruz. Ben, ilimizde uygulanacak olan projelerin öncelikle proje sahiplerine, ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile