DAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Yönetim Kurulu'nun 2018 yılı 6. toplantısı Hakkari'de gerçekleştirildi.

DAKA Yönetim Kurulu Başkanı Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu başkanlığında valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Muş Valisi Aziz Yıldırım, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Hakkari İl Genel Meclis Başkanı Gülüzar İliş, Bitlis İl Genel Meclis Başkanı Cemalettin Kinç, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Daka Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray katıldı.

Toplantı öncesi konuşan Vali Toprak, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın vatandaşlara ve ülkeye hizmet kazandıran önemli bir ajans olduğunu söyledi.

Hakkari'de çok önemli yatırımları ajans üzerinden gerçekleştirdiklerini belirten Toprak, ''Şu anda faaliyeti devam eden ve bugünkü değeri ile 20 milyona yaklaşan kayak merkezimizin büyütülmesi projesi, inanç turizmi açısından çok önem arz eden Seyyit Taha Hazretlerinin Şemdinli Bağlar'daki Kayme Sarayı ve oradaki külliyenin çevre düzenlemesinin yapılması, Meyden Medresemizin restore edilmesi gibi turizm yönünden ve spor yönünden çok önemli yatırım yapılması. Küçük sanayi sitelerimiz olsun, bire bir üretime dönük esnaflarımızın desteklenmesi manasında olsun aynı şekilde projeler hazırlama manasında olsun, gözle görülür şekilde halkımıza katkılar sağlamaktadır. İnşallah bugün yapacağımız toplantımızın da yine Doğu Anadolu Kalkınma Ajansımızın üyeleri olan Muş, Bitlis, Van ve Hakkari ilimize aynı sonuçlar doğurmasını diliyor.''

DAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, toplantıda fizibilite desteği programı kapsamında ajans olarak almış oldukları başvuruları değerlendirip karara bağlayacaklarını söyledi.

Bununla beraber ajansın 2019 çalışma programı ve bütçesinin hazırlıklarını başlatacaklarını ifade eden Ustaoğlu, şunları aktardı:

''Yürütülen mali destek programları kapsamındaki talepleri görüşeceğiz. Bölgemizin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımı adına ajans olarak katılım sağlayabileceğimiz fuarlar hususunu kıymetli yönetim kurulu üyelerimiz ile değerlendireceğiz. Son olarak, ajansımızın 2018 yılının ilk 6 ayının faaliyetlerinin yer aldığı 2018 Yılı Ara Faaliyet Raporunu görüşeceğiz.''

Ajansın ilk 6 ayda çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini ifade eden Ustaoğlu, '' Bu dönemde bir tanesi 6 milyon lira bütçeli Çocuk ve Gençlerin Kalkınmaya Entegrasyonu Mali Destek Programı, bir diğeri ise 10 milyon lira bütçeli Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı olmak üzere 2 adet mali destek programı duyurusuna çıkıldı. Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına örnek verecek olursak, 13 adet proje başvurusu alındı, bunlardan 5 adedi asil proje olarak destek almaya hak kazandı. Bu projeler ile Bitlis Organize Sanayi Bölgemiz, Muş Organize Sanayi Bölgemiz ve Van Organize Sanayi Bölgemiz, Şemdinli Küçük Sanayi Sitemiz ve Bulanık Küçük Sanayi Sitemizin yatırım altyapıları geliştirilecektir. Bölgemizde sanayicilerimizin yatırım yapması ve ülkemizde yapılacak üretimi desteklemek adına her türlü imkanı ve fırsatı kullandığımızın da fiili ifadesidir, bu da aslında.''

Güdümlü Proje Desteği kapsamında 2018 yılında sunulan 2 projelerinin Bakanlıkça kabul edildiğini ve uygulamaya başlandığını vurgulayan Ustaoğlu, ''Bunlardan birisi olan Bitlis İli Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile Bitlis ilimizin sokakları başka bir havaya bürünecek, şehrimizin adeta çehresi değişecektir.'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile