Dakikalarca Kalp Masaji Yapilan Kus Hayata Döndürüldü

Dakikalarca Kalp Masaji Yapilan Kus Hayata Döndürüldü

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir binanin 7. katindaki balkon camina çarparak düsen kus, bina sakinleri tarafindan yapilan ilk yardim ve kalp masaji ile hayata geri döndürüldü.

Olay, Tatvan ilçesinin Saray Mahallesi Kazim Pasa Caddesi üzerindeki bir binanin önünde yasandi. Gece saatlerinde yasanan olayda, binanin en üst katinda yer alan dairelerin balkonundaki cami fark edemeyen bir kus, hizla cama çarparak 7. kattan beton zemine çakildi. Binanin güvenlik kameralarina da yansiyan olayda, çarpmanin etkisiyle kontrolü kaybeden minik kusun bina önünde sohbet eden bina sakinlerinin önüne düstügü görülüyor. Ilk sokunu atlatan bina sakinleri, yere çakildiktan sonra kalbi duran kusa hemen vakit kaybetmeden kalp masaji yapmaya basladi.

Pes etmeden yaklasik 3 dakika boyunca kalp masajini sürdüren bina sakinleri, uzun ugraslar sonucunda minik kusun duran kalbini yeniden çalistirmayi basardi. Dakikalarca hareketsiz sekilde yerde yatan kusun yapilan kalp masaji sonrasi kendine gelmesi ve müdahale ani cep telefonuyla da kaydedilen görüntülere yansidi. Yapilan ilk yardim ve kalp masaji ile yeniden hayata döndürülen kusa daha sonra su içeren bina sakinleri, kusun kendisine gelmesini sagladi. Yere çakilmasi sonucu kanatlarinda ve ayaklarinda yaralanmalar olusan minik kusa “Mucize” ismini veren bina sakinleri, tedavisini yaptirmak üzere kusu koruma altina aldi.

“3 dakika boyunca kalp masaji yapildi”

Olayin bina önünde yasandigini belirten bina sakinlerinden Emrullah Tüzün, 7. kattan beton zemine çakilmasi sonucu kalbi duran minik kusu yaptiklari kalp masaji sonucu yeniden hayata döndürmeyi basardiklarini söyledi.

Olayin bir anda gerçeklestigini, ilk basta balkondan bir seyler düstügünü düsündüklerini, ancak sonradan cama çarpan kusun yere düstügünü ve yerde can çekistigini fark ettiklerini anlatan Tüzün, “Yere düsmenin etsiyle can çekisen kusun kalbinin durdugunu düsünüp hemen bina sakinleriyle kalp masaji yapmaya basladik. Ilk basta hiç tepki vermedi, ölecegini düsündük. Ancak yaklasik 3 dakika süren kalp masajindan sonra küçük kus yeniden nefes almaya basladi.

Nefes aldiktan sonra yavas yavas kendine gelmeye basladi.

Ardindan su içirdik, suyla biraz yikadik. Biraz daha toparladiktan sonra uçurmaya çalistik ancak hareketleri kisitli tam anlamiyla uçamiyor. Çapma ve sonrasinda yere çakilmanin etkisiyle kanat ve ayaklarinda yaralanmalar olustu. Vücudunda da hasar var mi bilemiyoruz. Bizler imkanlar dahilinde ilk müdahaleyi yaptik, bu gece onu misafir edip sabah hemen veterinere götürecegiz. Kusumuza böyle bir kurtulustan sonra bina sakinleriyle ‘Mucize’ ismini verdik. Insallah kusumuz en kisa sürede sagligina kavusup yeniden özgür hayatina kavusacaktir diye temenni ediyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile