Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz, yaptığı açıklamada; “Bakanlığımız ve Tarım Kredi kooperatifleri Merkez Birliğince FAO 'ya sunulan çiftçi tarla okulu projesi ilçemizde eğitim vermeye başladık. 3 köyde 12 üreticimizde serada toprak hazırlığı, analize dayalı gübreleme programının oluşturulması, hastalık ve zararlılar ile bunlarla mücadele konuları ve hasat pazarlama aşamasına kadar bilgiler verilmektedir. Seralarda entegre mücadele talimatları doğrultusunda ana hastalık ve zaralıyı yerinde gösterecek şekilde arazi üzerinde uygulamalı olarak gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Pestisit ambalaj atıklarının toplanması ve geri kazanımı, çevreye olan olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması amacıyla üreticilerimizin bilinçlendirilmesi amaçladık” dedi.
'Çiftçi Tarla Okulu ' projesinin pilot köy olarak belirlenen Gürköy, Kargınkürü ve Kapıkargın köylerinde 12 üreticiyle hayata geçirildiğini kaydeden Akdeniz, “Buradaki temel amacımız teorik bilgiyle beraber bilgilerin çiftçilerle bizzat sahada uygulaması, çiftçi eğitimini uygulamalı olarak sağlanması ve çiftçiyle bütünleşmektir. Çiftçilerimize çok yararlı olacağına inandığımız Bakanlığımızın projesi ile çiftçilerin üretimi, üretimde nitelik ve niceliği arttıracak unsurları çiftçiye birebir anlatıyoruz. Tarlada serada çiftçi ile birebir ilgilenilerek entegre mücadele anlatıp, kalıntı sorununun minimum seviyeye indirilmesi sağlanacaktır. Çalışma bir günü uygulamalı olarak seralarda bilgi aktarımı yapılacaktır ' diye konuştu.
Dalaman’da ‘Çiftçi Tarla Okulları’ Eğitimleri Başladı
Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından “Çiftçi Tarla Okulu” projesi kapsamında üç köyde 12 üreticiye yönelik tarla eğitimleri başladı.