Dalaman Spor Turizminde Ataga Geçti

Dalaman Spor Turizminde Ataga Geçti

Sporsever tatilciler için kollari sivayan Hilton Dalaman, bu kapsamdaki yatirimlarini hizlandirdi. Geçen yil ‘Bisiklet dostu’ unvanini alan otel, bu yil kiteboard, windsurf, seakayak kulüp ve egitim merkeziyle bu branslarda hem yurtiçi hem de yurtdisinda yarislar düzenlemek için adayliklarini tamamladi.

Son yillarda özellikle spor turizmine yaptigi yatirimlarla dikkatleri üzerine toplayan Dalaman, sporcularin ilgi odagi haline geliyor. Özellikle golf turizmine yönelik yatirim planlariyla dikkatleri üzerine toplayan bölgenin en iddiali otellerinden Hilton Dalaman, Antalya Belek’e de rakip olmaya hazirlaniyor. Rüzgariyla güçlü bir potansiyel barindiran Dalaman Bölgesi yelken sporlarini ögrenmek isteyenlerin yeni adresi olarak Akyaka ve Alaçati’ya rakip geliyor.

Kiteboard, windsurf, seakayak kulüp ve egitim merkeziyle bu branslarda hem yurtiçi hem de yurtdisinda yarislar düzenlemek için adayliklarini da tamamlayan Hilton Dalaman, geçen yil da ‘bisiklet dostu’ unvanini almisti.

Çesitlilik gerekiyor

Türk turizm sektörünün 2022 yilina güçlü hedeflerle basladigini belirten Hilton Dalaman Sarigerme Genel Müdürü Tunç Batum, “Ancak hem pandemi hem de dünyada yasanan ekonomik daralma sektörü alternatif arayislarina itti. Turizmde çesitliligi artirmamiz gerekiyor” dedi.

Dünyada spor turizminin çok hizli bir büyüme kaydettigine deginen Batum, “2016’da spor turizmi endüstrisi 1.41 trilyon dolar degerindeydi. Bu rakamin 2023 sonuna kadar 5 trilyon dolari asmasi bekleniyor. Türkiye’nin spor turizminden aldigi payi daha artirmasi gerekiyor. O nedenle yatirimlarimizi da bu kapsamda genisletmemiz gerekiyor” diye konustu.

Spor turizminin yilin belirli aylarinda degil 12 ay boyunca yapilabildigine dikkat çeken Batum, ülkedeki turizm gelirinin ancak bu tür alternatif turizmle saglanabilecegini kaydetti.



Alaçati ve Akyaka’ya rakip

“Deniz-kum-günes turistinin yani sira alternatif turizm yatirimlarinin da her geçen yil artmasi gerektigi bir gerçek. Bu kapsamda yatirimlarini çesitlendiren kazanacak” diyen Batum, “Hilton Dalaman olarak biz her zaman alternatif turizmi çesitlendirmeye yönelik yatirimlar yaptik. Bunlarin en iyi örneklerinden biri olan SPA yatirimimizla dikkatleri üzerimize toplamayi basardik” diye konustu.

Yatirimlarinin araliksiz sürdügünü belirten Batum, spor turizminde de çesitlilige gittiklerini kaydetti.

Bu kapsamda Explore Mugla organizasyonunun kurucusu Özgür Ceylan ile isbirligine gittiklerini anlatan Batum, söyle devam etti:

“2024 Paris Olimpiyatlari’nda yelken disiplinlerinde toplam madalyalarin yüzde 40’i sörf branslarinda olacak. Ülkemizin meteorolojik ve cografik uygunlugu bu branslari 12 ay yapmaya olanak sagliyor. Hilton Dalaman ise bu branslarda hem yurtiçinde hem de yurtdisinda yarislar düzenlemek adina adayliklarini tamamlamis durumda. Biz de Mart ayinda uluslararasi standartlarda kiteboard, windsurf, seakayak kulüp ve egitim merkezimizi hizmete aldik. Yeni yatirimlarimizla Alaçati ve Akyaka’ya rakip olacagiz.”

Bisiklet dostu otel

Geçen yil bisiklet dostu otel unvanini aldiklarini hatirlatan Batum, “Hilton Dalaman, farkli zorluk derecelerinde olusturulan, otel içi ve otel disi bisiklet ve yürüyüs rotalari ile de keyifli bir alternatif sunuyor. Ayrica Hilton Dalaman içinde Shimano’nun yeni nesil elektrikli bisikletleri ile misafirlerimize hizmet sunuyoruz” dedi.

Bu kapsamda pandemiye ragmen otele bisiklet dostu misafirlerin güçlü ilgi gösterdigine deginen Batum, “Geçen yil bölgemize gelenler gördükleri yeni rotalara hayran kaldilar. Bu yil hem onlar hem de çarpan etkisiyle yeni bisiklet dostu misafirlerimiz simdiden rezervasyon için ariyorlar” ifadelerini kullandi.

Hedef 10 yilda 4 milyar dolar

Bisiklet sporunun bugün tüm ülkeye yayildigini görmek beni mutlu ediyor diyen Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu, “Bisiklet dostu otele Asbaskanimiz Metin Bey ile geldik. Hakikaten bisiklet dostu otelin nasil oldugunun bir örneklemesini burada gördük. Emegi geçen otel yöneticilerine, otel sahiplerine çok tesekkür ediyorum. Spor turizmi çok önemli, ben de Alanya’da yasayan bir turizmci olarak, 80’lerin sonunda spor turizmi olarak büyük hayallerle basladigimiz ve bugün geldigimiz zaman bütün ülkeye yayildigini görmek beni mutlu etti. Geçmiste atilan tohumlar, bugün yesermis artik meyve vermeye gidiyor. Turizm Bakanligina ve spor turizmini kimse bilmezken destekleyen Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu’na ve bisiklet konusunda önümüzdeki 10 yilda 4 milyar Dolar hedefi koyan Turizm Bakanimiza tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

27 delikli golf sahasi

Dalaman bölgesinin Ingiliz turistlerin gözdesi oldugunu hatirlatan Tunç Batum, Hilton Dalaman’in 1.300 dönüm araziye sahip olduguna dikkat çekti. Batum, “Bu arazide bir golf projemiz var. 27 delikli golf sahasini hayata geçirmeyi planliyoruz. Bu yil sonunda da golf yatirimimiz için start vermeyi hedefliyoruz. Turizm Bakanligi’nin yürüttügü bir projeyle bölgenin bir golf ve tatil destinasyonu olmasi hedefleniyor. Bütün STK’lar ve belediyelerle birlikte biz de bu projeye destek veriyoruz. Yakin gelecekte burayi daha küçük çapli ama daha kaliteli bir Belek versiyonu olarak görebiliriz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile