Damat Dehsetinde Yeni Detaylar

Damat Dehsetinde Yeni Detaylar

Kocaeli’nin Darica ilçesinde esini basina keserle vurarak agir yaralayan, kayinpederini de biçaklayarak öldüren sanik hakkinda hazirlanan iddianamenin detaylarina ulasildi. Iddianamedeki ifadesinde, esiyle aldatma meselesi sebebiyle tartistigini, bu sirada kendini savunmak amaciyla keserle basina vurdugunu söyleyen sanik, esinin kanlar içinde kaçtigi sirada kayinpederi ile karsilastigini belirterek, "Bir süre bogustuk. Kayinpederim elindeki biçagi bana saplamaya çalisti. Bende kendimi savunmak amaciyla biçagi elinden aldim. Kendimi korumak amaciyla biçagi rastgele salladim" dedi. Öldürülen kayinpederin otopsi raporunda ise vücudunda 10 kesici delici alet yarasi bulundugu, 3’ünün ayri ayri tek basina öldürücü nitelikte oldugu belirtildi.

Olay, 12 Agustos 2022’de Kazim Karabekir Mahallesi Sokullu Caddesi Yeni Devir Sokak’ta meydana geldi. Eskisehir’de yasayan Cafer Tayyar Akçay (65), yanina gelen bosanma asamasindaki kizi Zeynep E. (39) ile birlikte damadi Murat E’nin (42) Darica’daki evine geldi. Burada damat Murat E. ile esi ve kayinpederi arasinda tartisma çikti. Tartismanin daha da büyümesi üzerine Murat E., eline geçirdigi keseri esinin basina vurarak agir yaraladi, daha sonra da kayinpederini biçaklayarak öldürdü. Olayin ardindan yakalanan Murat E., çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Murat E. hakkinda Zeynep E’ye yönelik isledigi suçtan dolayi "ese karsi kasten öldürme suçuna tesebbüs", kayinpederi Cafer Tayyar Akçay’a yönelik eyleminden dolayi ise "kasten öldürme" suçundan dava açildi.

"Kafama keser ile vurarak darp ettigi için bir sey hatirlamiyorum"

Olaya iliskin hazirlanan iddianamenin detaylari ortaya çikti. Iddianamede ifadesi yer alan Zeynep E., esinin uyusturucu madde kullandigini ve bu sebeple aralarinda tartismalar yasandigini söyleyerek, "Bu tartismalar sebebiyle ikamet ettigimiz evi terk ederek Eskisehir’deki annemin evine gittim. Aradan 5 gün geçtikten sonra kizim beni arayarak, babasinin çok pisman oldugunu söyledi.

Bunun üzerine Darica’daki evimize gittik. Kafama keserle vurarak darp ettigi için bir sey hatirlamiyorum" dedi.



"Dedemi ve annemi kanlar içinde gördüm"

Çiftin çocuklari R.E., "Olay günü uyumak için odaya gittim. Ardindan saat 01.30 siralarinda babam yüksek sesle bagirdi. Babam kapiya gelerek sert bir cisimle vurdu, ardindan evden gitti. Bende salona gittigimde dedemi yerde kanlar içinde, annemi de evin terasinda kafasi kanlar içinde gördüm. Terastan asagiya baktigimda ise bahçede babami elinde biçakla gördüm" diye konustu.



"Esime ’Babanin evine git, bir süre kafani dinle’ dedim"

Iddianamede Murat E.’nin ifadesine de yer verildi.

Esi ile 20 yildir evli olduklarini söyleyen Murat E., "Esimin beni aldattigi ile ilgili çevreden duyumlar aldim. Olaydan 10 gün önce bu sebepten dolayi esimle tartistim. Bu sirada esimi dini olarak sözlü bir biçimde bosadim. Ardindan esime ’Babanin evine git. Bir süre kafani dinle’ dedim. Ardindan esim Eskisehir’e gitti" seklinde konustu.



"Keseri hatirlayamadigim sayida rastgele esime salladim"

Olaydan 1 gün önce bir daha uyusturucu madde kullanmayacagini ve evde huzursuzluk çikartmayacagini beyan ederek, esini geri dönmesi için ikna etmeye çalistigini söyleyen Murat E., "Bunun üzerine kayinpederim ve esim eve geldi. Aksam saatlerinde esim ile bir süre vakit geçirdim. Ardindan saat 23.00 siralarinda ikametimizde dini nikah kiydik. Ardindan abisi ve babasi kendi evlerine gitti. Saat 23.40 siralarinda esim ile birlikte çati katina çiktik. Burada da yaklasik 1 saat sohbet ettik. Yine aldatma meselesi yüzünden tartistik. Esim bana bagirmaya basladi.

Bu yüzden de ona ’Sus, yeter artik. Herkes bizi duyacak. Rezillik çikacak’ dedim. Ardindan esime tokat attim. Bu sirada esim de bana vurmaya basladi.

Esim, yatagin yaninda bulunan kovanin içindeki keseri eline aldi ve bana vurmaya basladigi sirada keseri elinden aldim. Bu sirada bagrismalar devam ediyordu. Bir anlik gözüm döndü. Elimdeki keseri hatirlayamadigim sayida kendimi savunmak amaciyla rastgele esime salladim. Bu sirada esim basindan kan aktigini gördü ve korkarak asagiya indigi sirada kayinpederim ile karsilastim" ifadelerini kullandi.

"Bir süre bogustuk"

Kayinpederinin mutfaga girdigini belirten Murat E., savunmasina söyle devam etti:

"Eline tezgahta bulunan biçagi alarak üzerime dogru yürüdü. Bu esnada kayinpederimin bana zarar verecegini düsünerek çocuklarin uyudugu odaya gittim ancak odanin kapisi kilitliydi, açamadim. Kapi açilmayinca salona gitmek zorunda kaldim. Kaçacak yer kalmayinca salonda kayinpederimle karsilastim. Burada bir süre bogustuk. Kayinpederim elindeki biçagi bana saplamaya çalisti. Bende kendimi savunmak amaciyla biçagi elinden aldim. Bu sirada bana yumruk ve tekme atti. Kendimi korumak amaciyla biçagi rastgele salladim. Ardindan kayinpederimin elinden kurtularak evin disina çiktim"

Esi Zeynep E. ile kayinpederi Cafer Tayyar Akçay’i öldürmek gibi amacinin olmadigini dile getiren Murat E., yaralama ve öldürme eylemini kendisini korumak amaciyla istemeyerek isledigini ifade etti.



Vücudunda 10 biçak yarasi tespit edildi, 3’ü öldürücü nitelikte

Iddianamede yer alan otopsi raporunda, Cafer Tayyar Akçay’in vücudunda 10 kesici delici alet yarasi bulundugu, 3’ünün ayri ayri tek basina öldürücü nitelikte oldugu belirtildi. Ayni zamanda raporda, Akçay’in ölümünün kesici delici alet yaralanmasina bagli kaburga kemik kirigiyla birlikte iç organ yaralanmasindan gelisen iç kanama sonucunda meydana geldigi kaydedildi.

Iddianamede, Murat E’nin keserle öldürmek amaciyla hedef gözeterek esine vurdugu, kayinpederini de yine öldürmek amaciyla hedef gözeterek biçakladigi belirtildi.

Dosya mütalaa için savciliga gönderildi

Gebze 2. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmada ise dosyanin mütalaasini hazirlamasi için durusma savcisina gönderilmesine karar verildi.

Sanigin tutukluluk halinin devamina karar veren mahkeme heyeti, durusmayi erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile