Damla Sulamaya Geçme Zorunluluğu

Damla Sulamaya Geçme Zorunluluğu

Alaşehir Üzüm Sulama Birliği, Nisan ayı olağan encümen toplantısını yaptı

Alaşehir Üzüm Sulama Birliği, Nisan ayı olağan encümen toplantısını yaptı. Toplantıda yapılan çalışmalar değerlendirildi, önümüzdeki aylarda yapılacak çalışmalar tespit edildi, encümen seçimleri yapıldı. Toplantıda geçen yıl 11.00 TL olan dönüm başı sulama ücretleri 13.00 TL'ye yükseltildi.
Üzüm Sulama Birliği toplantı salonunda yapılan olağan encümen toplantısında 2009 yılında sulama kanallarında yapılan bakım ve tamiratlar, dere sularıyla dolan kanalların temizlenmesi, hasar gören kanaletlerin onarımı, pompaların bakım ve onarımı ve sulama faaliyetleri ele alındı.
Üzüm Sulama Birliği Başkanı Kadir Daş, belediye başkanlığında ve sulama birliği başkanlığında son dönemi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Üç dönemdir bu görevi yürütüyorum. Düzenli, sorunsuz bir çalışma yürüttük. Aynı şevk ve duygularla devam edelim. Bu bir ekip işi, çalışmaların düzenli olması sizlerin sayesinde gerçekleşiyor.
2009 yılında üç bin m2'lik alanda 73 m3'lük beton onarımı ve ana kanal kaplaması yapıldı. Muhtelif tipte 250 metre kanalet ayak çökmesi tamiratları yapıldı. Sulama pompalarımızın tamiratları yapıldı.
Açık kanal sulama sistemi artık maliyeti yüksek bir uygulama, sulamanın maliyeti de yüksek, sıcak nedeniyle buharlaşma olduğundan su kaybı yüksek. Bir an önce damlama sulama sistemine geçmemiz gerekir. "
Bu alanda pilot bölge olarak seçilen Akkeçili köyünde 3100 dekar alanın alt yapısının tamamlandığını anlatan Daş, şunları söyledi: "2010 yılı sulama sezonunda damla sulama ile sulanacaktır. 2010 yılında ikinci bir proje ile Akkeçili köyünde 3500, Subaşı köyü 5000, Hacıaliler köyünde 4000, Baklacı köyünde 3500 dekar olmak üzere toplam 16 bin dekar alanda damlama sulama sistemine geçeceğiz. Laboratuvar hizmetleri olarak üreticilerimizin daha bilinçli tarım yapabilmesi için toprak ve su analizlerini yapmaya
devam ediyoruz."
Toplantıda geçen yıl 11.00 TL olan dönüm başı sulama ücreti 13.00 TL'ye yükseltildi. Açık oylamayla yapılan meclis seçiminde de Necdet Türk, Hayati Şahal, Mehmet Aktürk, Osman Erkol seçildi.
KURAKLIK YAŞANMAYACAK
Avşar Barajı'nda yeterli su bulunduğunu belirten Kadir Daş, 84 milyon m3 hacmi olan barajdan en az üç kez sulama yapılabileceğini söyledi. Bir sulamada 20 milyon su kullanıldığını anlatan Daş, "İhtiyaç halinde kullanılmak üzere 48 adet artezyen kuyumuz bulunuyor. Dolayısıyla su sıkıntımız olmayacak" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile