Danama Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Danama Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Sevgi” konulu deneme yarışması sonuçları açıklandı.

Ödüller, Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu. Yarışmanın Jüri Başkanlığını yapan Prof.Dr.Muhsin Macit, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada yarışmaya katılanları tebrik ederek yarışmada birinci olan Ahmet Sever’e ödüle ödülünü verdi. verdi. Yarışmada DPÜ Türkçe Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Ahmet Sever birinci olarak 100 kitap ödülünü Prof.Dr. Muhsin Macit’in elinden aldıktan sonra yaptığı konuşmada, yarışmayı düzenleyen Türkçe Bölümüne teşekkür ederek, bir gün sonrasının doğum günü olduğunu kazandığı bu 100 kitap ödülünün aynı zamanda güzel bir doğum günü hediyesi olduğunu söyledi.

DPÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Bölüm Başkanı Doç.Dr.Ali Fuat Arıcı 2. olan Birsen Güngör’e, ödülünü verirken, 3. Olan İlayda Koca’ya ödülünü Yrd.Doç.Dr. Kadir Güler tarafından verildi.

DPÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Bölüm Başkanı Doç.Dr.Ali Fuat Arıcı, bu sene ilkini düzenledikleri deneme yarışmasını gelecek senelerde de devam ettireceklerini belirterek, yarışma gerçekleştirmekteki amaçlarının kitap okumayı sevdirmek, yazmaya ve Türkçeyi kullanmaya öğrencileri teşvik etmek olduğunu ifade etti.

Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ali Fuat Arıcı yarışmaya Dergah Yayıncılık, Pegem Akademi, TDK,Ekonomi Avrasya Derneğinin sponsor olduğunu, Eğitim Fakültesi’nin de katkıları bulunduğunu kaydederek teşekkür etti.

Yarışmada 1.Ahmet Sever, Ödülü 100 Kitap, Türkçe Eğitimi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi, 2. Birsen Güngör, Ödülü 50 Kitap, Türkçe Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi ve 3. İlayda Koca, Ödülü 25 Kitap, Sınıf Öğretmenliği. 2. Sınıf Öğrencisi Yarışmada 4 ve 5. Olanlara da mansiyon ödülü olarak 10’ar kitap ödülü verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile