Danimarka'da İslam Aleyhtarı Yazara Saldırı Olayı

Sözleriyle Müslümanların tepkisini çeken ve tehditler alan Danimarkalı yazar Lars Hedegaard'a geçen yıl silahlı saldırıda bulunan kişinin Türkiye'de yakalandığı bildirildi. Tutuklanan zanlının Danimarkalı olduğu belirtildi.

Kopenhag polisi, 5 Şubat 2013'te postacı gibi davranıp başkent Kopenhag'ın Frederiksberg semtindeki evinde Hedegaard'a silahla ateş ettiği ve silahının tutukluk yapmasıyla yaşanan boğuşmada kaçtığı belirtilen kimliği henüz öğrenilemeyen zanlının Türkiye yakalandığını açıkladı.

Kopenhag polis yetkilisi Jörgen Skov, sahte pasaport kullanan şüphelinin cuma akşamı Türk polisi tarafından yakalandığını belirterek, zanlının dün hakim karşısına çıkarıldığını ardından tutuklandığını bildirdi.
Zanlının Danimarka'ya iadesi için Türk yetkililerle diyalog halinde olduklarını da ifade eden Skov, Türk yetkililerden aldıkları bilgiye göre, zanlının 26 yaşında ve bir süre öncesine kadar Suriye'de bulunduğunu aktardı. Zanlının Ortadoğu kökenli bir Danimarka vatandaşı olduğu ve Lars Hedegaard'a saldırıda bulunduğu gün Danimarka'dan kaçtığı da belirtildi.
Öte yandan yazar Hedegaard konuyla ilgili olarak Danimarka basınına yaptığı açıklamada, şüphelinin yakalanmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi ve "Saldırganın kim olduğunu öğrenmek ve bana neden saldırıda bulunduğunu öğrenmek istiyorum" dedi.

Söz konusu saldırıdan önce yazar Lars Hedegaard, İslamiyet ve Müslümanlara yönelik çok ağır sözleriyle tartışma yaratmıştı. Danimarkalı yazar, Müslümanların tepkisini üzerine çekmiş hakkında açılan davada para cezasına çarptırılmıştı. Şubat 2013'te postacı gibi davranarak evine giden kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğrayan yazar, yara almadan kurtulmuş ve yaşanan boğuşmada saldırgan kaçmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile