Danimarka'da Parlamento Binasinda Filistin Bayragi Dalgalandi

Danimarka'nin baskenti Kopenhag'daki parlamento binasinin önüne dün Filistin bayragi dikildi.

Filistin haber ajansi WAFA'nin haberine göre, Filistin Bayragi Günü dolayisiyla parlamento binasinda bu ülkenin bayragi dalgalandi.

Danimarka'daki Filistin Toplulugu Forumu ve House 48 tarafindan düzenlenen etkinlik, Filistin'in Danimarka Büyükelçisi Manuel Hassassian ve Danimarka parlamentosundan milletvekili Sikander Siddik'in huzurunda gerçeklestirildi.

Katilimcilar etkinlikte, Filistin halkinin kendi kaderini tayin hakkini ve baskenti Kudüs olan bagimsiz devletlerini kurma hakkini dile getirdi.

Danimarka hükümetini Filistin devletini tanimaya ve Israil isgalinin canice uygulamalarini durdurmak için harekete geçmeye çagiran konusmacilar, ayrica Israil hapishanelerindeki Filistinli mahkumlarin özgürlük hakkini da vurguladi.

Dünyanin dört bir yanindaki Filistinliler, her yil 30 Eylül'de Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas'in 2015'te Birlesmis Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptigi konusmanin ardindan, New York'taki BM merkezinde üye devletlerin bayraklarinin yani sira Filistin bayragini ilk kez kaldirdigi günü aniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile