Danimarka'dan Gelen Gurbetçi Aile Evlerine Yerlesmis Birini Görünce Saskina Döndü

Danimarka'dan Gelen Gurbetçi Aile Evlerine Yerlesmis Birini Görünce Saskina Döndü

Danimarka’da yasayan Kaplan ailesi Alanya’da aldiklari daireye geldiklerinde tanimadiklari bir kadinin evlerinde yasadigini görerek saskina döndü. Tapulu dairelerine yerlesen kisiyi çikartamadiklari için otelde konakladiklarini söyleyen Gülay Kaplan, “Hayallerle aldigimiz evimizde oturamiyoruz, uzaktan bakiyoruz" dedi.

Danimarka’da yasayan Kaplan ailesi 2006 yilinda Antalya’nin Alanya ilçesinde yatirim ve tatillerde kullanmak amaciyla bir daire aldi. Kaplan ailesi 2019 yilina kadar kiraya verdikleri dairelerine sonrasinda kiraci almayarak tatil dönemlerinde kullanmaya karar verdi. 2021 yilinin Aralik ayinda Türkiye’ye 2 haftaligina tatile gelen Kaplan ailesi evlerine gittiklerinde tanimadiklari bir kadinin yasadigini fark ederek saskina döndü. Kaplan ailesi evin bosaltilmasini istese de sonuç alamadi.

"Ailemle kaç defa geldim ama evimizde kalamiyoruz"

Yaklasik 8 aydir Alanya’ya her geldiklerinde tapulu dairelerinde kalamayip otellerde kalmak zorunda olduklarini ifade eden Gülay Kaplan, “Gördügünüz gibi bir evim var ama içeriye giremiyoruz maalesef. Günümüzde hala bu tarz olaylarin olmasi sasirtici bir durum. Ailemle kaç defa geldim ama evimizde kalamiyoruz. Otellerde kaliyoruz, çocuklarimi otel personellerine birakip, bu islerle ugrasiyorum. 2 yildir bir kadin evimde oturuyor. Hiçbir kira sözlesmesi olmadan, belgesi olmadan benim evimi isgal etmis durumda” dedi.



2 yildir tapu sahibinden habersiz yasiyor

Kendisine zor durumda bir kadinin 1-2 ayligina esyalarini koyma izni istenildigini belirten Kaplan, “Kendisini tanimiyorum. 2 yil önce babamin arkadasi beni arayarak, ‘Gülay hanim çok zor durumda kalan bir aile var. Evsiz kaldi, kendisi Ankara’ya gidiyor. En fazla 1-2 ayligina esyalarini koyabilir mi?’ dedi.

Ben de pandemi süreci oldugu için insanlarin ne kadar magdur olduklarini, issiz kaldiklarini biliyordum. Iyi niyetimden dolayi, ‘En fazla 1-2 aylik sadece esya koyabilir. Kesinlikle kimse girmesin çünkü ben tatile gelince kalacagim’ dedim. Geçen yil Aralik ayinda geldigimde bu hanimefendinin oturdugunu anladik. Su ve elektrik abonelikleri için gittigimde bu kadinin 2 yildir dairemde oturdugunu fark ettim. Saskina döndüm. Evime giremedim, otellerde kaldik” ifadelerini kullandi.

“Hayallerle aldigimiz evimizde oturamiyoruz, uzaktan bakiyoruz”

Tapulu evlerine sadece uzaktan bakabildiklerini dile getiren Gülay Kaplan, “Bana ulastiginda evimden çikmasini istedim. Bana sürekli farkli beyanlarda bulundu. Ben de kendisine 2 hafta, 1 ay müddet verdim, yine çikmadi. Aralik ayinda geldigimde karakola giderek sikayette bulundum. Onu da çagirdilar. Orada ev sahibi gibi davrandi. Ben utandim çünkü kendimi kiraci gibi hissetim. Çikmadi, 8 aydir da devam ediyor ve bir türlü çikmiyor. Güzelce kurulmus benim evime, neredeyse tapumu isteyecek benden. Perisan durumdayiz. Yetkililerden ilgili makamlardan yardim bekliyorum. Hiç hos bir sey degil. Çocuklarimizla evimize giremiyoruz, otellerde sürünüyoruz. Ne hayallerle aldigimiz evimizde oturamiyoruz, uzaktan bakiyoruz” seklinde konustu.



Hukuki süreç baslatildi

Ailenin avukati Ihsan Yilmaz hukuk mücadelesini baslattiklarini dile getirerek sunlari kaydetti:

“Müvekkillerim buradan zamaninda bir ev almis. Danimarka’da çalistiklari için yilda bir ve ya iki haftaligina geliyorlar. 2020 yilindan itibaren Danimarka’dan gelememe durumlari var. 2 yil sonra geldiklerinde evlerinde hiç tanimadiklari bir insan oturuyor. Herhangi bir sözlü ve ya yazili kiracilik iliskileri mevcut degil. Herhangi bir para iliskileri yok, böyle bir istekleri de yok. Tek istekleri kendi evlerinde oturabilmek. Evin önündeyiz ama evde degiliz. Hakli olmayan yere tecavüz suçu olusmustur. Adli ve idari sürecimize baslamis durumdayiz. Adli ve idari süreci en hizli sekilde halledip, insallah gelecek yaz mevsiminde kendilerine ait olan evlerinde tatil yapmalarini saglamak istiyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile